Alexandr Slusari: Viceprimarul municipiului Chişinău Nistor Grozavu să fie tras la răspundere penală pentru abuz în serviciu

O firmă privată a primit în folosinţa două terenuri municipale fără acordul Consiliului pentru a construi mai multe blocuri locative într-o zonă interzisă, normativele în construcţie fiind încălcate, afirmă Slusari.
Alexandr Slusari, deputat al blocului ACUM
Alexandr Slusari, deputat al blocului ACUM (facebook.com/Platforma DA)

Vicepreşedintele Parlamentului R. Moldova, Alexandr Slusari a solicitat luni, 24 iunie Procuraturii Generale pornirea urmăririi penale pe numele viceprimarului municipiului Chişinău, Nistor Grozavu deoarece acesta în martie-aprilie 2018 ar fi emis cu încălcări grave documente permisive pentru construirea unui ansamblu rezidenţial în Capitală.

Parlamentarul susţine că o firmă privată a primit în folosinţa două terenuri municipale fără acordul Consiliului municipal. A fost admisă construirea mai multor blocuri locative în zona comercială C4, unde nu se permite acest lucru. Consultări publice nu au avut loc, iar normativele în construcţie au fost încălcate.

„Toate aceste lucruri le-am aflat de la locatarii blocurilor din preajmă, care s-au unit, au angajat un avocat şi au comandat o expertiză independentă”, a adăugat Alexandr Slusari ţinând să informeze alegătorii săi că noul Guvern şi Parlament întreprind eforturi uriaşe pentru a depăşi sabotajul regimului vechi şi a obţine demisionarea conducerii instituţiilor capturate. „Vor fi aplicate toate metodele legale. Posibil unele speciale. Să avem încă un pic de răbdare.”