Alianţa pentru Centenar: Campania 1 milion de semnături pentru unire a trecut Prutul

Logo
Logo (Alianţa Centenar)

Alianţa pentru Centenar, constituită din 130 de asociaţii şi grupuri de iniţiativă din România, Republica Moldova şi diaspora, a dat startul campaniei de strângere a 1 milion de semnături pentru unire pe teritoriul Republici Moldova, proces care se va încheia la 1 septembrie, cu o manifestaţie de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău.

Potrivit preşedintelui Unirea-ODIP, Vlad Bileţchi, niciodată până acum nu s-au făcut astfel de exerciţii juridice, specificând că semnăturile colectate de această dată nu sunt unele obişnuite.

”Nu este una fără vreo valoare sau una de tip sondaj. Este una care include toate datele juridice valabile pentru a fi înaintate sub formă de petiţie şi cerinţe către Parlamentul de la Chişinău, Parlamentul de la Bucureşti şi cel de la Bruxelles”, a declarat Vlad Bileţchi în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, a menţionat liderul ODIP, pe viitor demersul unionist nu va mai fi doar la nivel de manifestaţii publice stradale cu cifre vehiculate de autorităţi pe de o parte şi de organizatorii oficiali pe de altă parte, ci va avea un sprijin real al unioniştilor din cele două state româneşti.

Potrivit Biancăi Roşcovanu, una dintre organizatoare, aceasta este cea mai mare campanie de colectare a semnăturilor pentru unire, mai ales că acest milion de semnători va avea valoare juridică şi va fi folosit cu scopul realizării câtorva obiective.

”În primul rând dorim modificarea Constituţiei României introducând un preambul la legea fundamentală a ţării care va prevedea ”libertatea poporului român de a se reunifica paşnic”. Vom elabora o listă de cerinţe faţă de Uniunea Europeană cu prevederile relaţiilor dintre cele două ţări surori. Astfel cerem să avem frontieră comună. Totodată vom face un program de reîntregire a ţării nu doar în Republica Moldova, dar şi în România”, a subliniat Roşcovanu.

Menţionăm că preşedintele organizaţiei Blocul Unităţii Naţionale de la Chişinău, Ion Leaşcenco, a anunţat că până în prezent au fost deja colectate aproape 100 mii de semnături.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe