Alina Gorghiu, despre ordonanţa traseismului: "Este un viol al democraţiei. O spun la modul foarte serios"

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Alina Gorghiu, a declarat joi seară, la Realitatea TV, că ordonanţa de urgenţă care legiferează migraţia politică, adoptată joi de Guvernul Ponta, reprezintă practic "un viol al democraţiei".

"Este un viol al democraţiei. O spun la modul foarte serios şi am proprietatea termenilor şi mai ales a celor juridici. În 2006, toată clasa politică, printr-o consultare amplă, inclusiv cu PSD, a luat o decizie: să punem punct traseismului politic. Lucru salutat de toată lumea la momentul ăla. Au trecut 8 ani de zile de la momentul resetării scenei administraţiei din România şi nimeni nu a mai reuşit să facă un pas înapoi. Fără o dezbatere reală, fără să existe 24 de ore în atenţia opiniei publice, cu reacţie din partea societăţii civile, cu îngrijorări, în termeni diplomatici, din partea a două ambasade, cu reacţii din partea oficialilor din PE, Guvernul, azi, într-o perfectă netransparenţă, fără avizul AEP, ia această decizie", a afirmat Alina Gorghiu.

Potrivit informaţiilor deputatului liberal, controversata ordonanţă, deşi a fost adoptată de guvern, nu este încă finalizată.

"Nu a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că încă se lucrează la ea, altă ilegalitate. Mai au ceva de rafinat la această ilegalitate", a mai precizat Alina Gorghiu.

Amintim că Guvernul Ponta a adoptat joi ordonanţa care permite traseismul politic al aleşilor locali fără a-şi pierde mandatul, pentru o perioadă de graţie de 45 de zile.

"Trebuie să deblocăm activitatea administraţiei locale şi să facem şi un pic de dreptate. Toţi primarii din 2012 au fost aleşi cu USL, avându-i alături pe Ponta şi Antonescu, iar acum s-au trezit cu Blaga şi Iohannis”, a declarat Victor Ponta, în cadrul şedinţei de guvern.

Din perspectiva purtătorului de cuvânt al PNL, "cei de la PSD au demonstrat, prin ordonanţa traseiştilor, că au reflexe dictatoriale".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne