Alina Gorghiu: Domnul Cioloş este un om de stat pe care mi-l doresc în echipă

"Pentru mine domnul Cioloş este un om de stat la care mă uit cu foarte mare atenţie şi pe care mi-l doresc în echipă", a declarat şefa PNL.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş ar putea face parte şi din viitorul Guvern dacă rezultatul alegerilor parlamentare din iarnă le va surâde liberalilor. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat marţi, la Digi 24, că şi-l doreşte pe actualul prim-ministru în viitoarea sa echipă de guvernare.

"Premierul a spus foarte clar că nu doreşte să devină membru de partid politic şi am respectat întru-totul decizia domniei sale. Asta nu înseamnă că nu ne vom regăsi într-o formulă de guvernare ulterioară împreună cu domnul Cioloş. Nu exclud această perspectivă. Pentru mine domnul Cioloş este un om de stat la care mă uit cu foarte mare atenţie şi pe care mi-l doresc în echipă", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

În opinia şefei PNL, este mai mult ca sigur că niciun partid nu va reuşi să câştige alegerile cu peste 50%. Indiferent de caz, o posibilă guvernare a PNL-PSD este exclusă.

"Ferească Dumnezeu de aşa ceva. În fiecare zi, dacă va fi necesar, voi insista pe acest lucru. Ştiu că e important pentru PSD, văzând acum că nu are capacitatea să formeze guvernul, să lanseze pentru membrii şi simpatizanţii săi acest scenariu de avarie privind guvernarea alături de PNL. Eu vă spun că niciodată după eşecul USL-ului în partid nu s-a pus problema vreunei apropieri de PSD. Am spus răspicat că PNL mai repede acceptă varianta opoziţiei, decât să facă un guvern de compromis cu PSD", a precizat Alina Gorghiu.

Potrivit copreşedintelui PNL, ALDE nu va intra în Parlament şi totodată a exclus o eventuală colaborare cu PMP. Ea a lăsat să se înţeleagă că un viitor parteneriat cu USR este posibil, având în vedere că cele două partide au 'obiective comune'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne