Alina Gorghiu: Modelul promovat de PSD este cel al unui stat-mafiot, condus de un Naş de partid

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Răspunsul premierului Victor Ponta referitor la cazul primarului Gheorghe Nichita, care folosea instituţiile statului în interes personal, "întrece în cinism şi ticăloşie chiar şi cele mai josnice acţiuni împotriva ideii de libertate într-un stat democratic", acuză şefa PNL, Alina Gorghiu.

Comentând speţa edilului ieşean, Victor Ponta a declarat că, deşi nu ştie despre ce este vorba concret, nu i se pare însă normal ca Nichita să fie arestat doar pentru "spionarea unei iubite".

"Domnule Ponta, persoanele urmărite şi terorizate de primarului Iaşului, din bani publici cu ajutorul poliţiei locale, în cârdăşie cu clanuri interlope, sunt cetăţeni ai României, cu care dumneavoastră, ca şef al Executivului, politician, ca om, ar trebui să fiţi solidar. Prin bagatelizarea subiectului, prin modul în care vă prefaceţi că nu înţelegeţi gravitatea subiectului, nu faceţi decât să deveniţi complice cu o practică despre care se spune că nu este străină nici altor colegi ai dumneavoastră", i-a transmis premierului Alina Gorghiu.

Faptul că adversarul politic al premierului, Cătălin Ivan, a acuzat aceleaşi metode de monitorizare, urmărire şi intimidare din partea primarului din Iaşi evidenţiază, în opinia şefei PNL, motivul pentru care Victor Ponta nu simte nevoia normală de a condamna un comportament aberant al unui edil şi lider marcant al PSD.

"Ştiţi, la fel ca şi mine, că în mediul informal, există suspiciuni ca şi alţi colegi de-ai dumneavoastră practică metode asemănătoare, uneori cu ţinte politice, mai ales din cadrul opoziţiei, din mediul de afaceri sau mass media. Îmi place să cred că aceste informaţii nu sunt adevărate şi că dumneavoastră sunteţi străin de ele, dar, reacţiile pe care le aveţi ridică anumite semne de întrebare", a continuat Alina Gorghiu.

Şefa PNL susţine că politicienii îşi mai pot purta singuri de grijă, cetăţenii sunt singuri în faţa abuzurilor din partea instituţiilor statului, iar "modelul pe care PSD îl promovează prin această raportare la încălcarea drepturilor cetăţenilor români este cel al unui stat-mafiot, condus de un Naş de partid".

"Va veni vremea când românii vor avea posibilitatea, prin vot, să vă dea un răspuns adecvat pentru modul în care alegeţi să conduceţi România" a avertizat co-preşedintele PNL.

Recomandăm şi Lăzăroiu, despre primarul Nichita şi motivele insomniilor sale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne