Alina Gorghiu: Ponta pune presiune pe PSD. Partidul este într-o stare nefericită

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Refuzând să-şi dea demisia deşi este pus sub urmărire penală, premierul Victor Ponta pune presiune pe PSD, partidul fiind acum într-o stare nefericită, a declarat joi seară, în cadrul unei emisiuni TV, şefa PNL Alina Gorghiu, care susţine că ea ar părăsi imediat postul dacă ar fi pusă într-o situaţie similară.

"Nu am să spun despre Victor Ponta că este vinovat sau nu. Nu este treaba mea să apreciez. Îmi doresc pentru Victor Ponta să fie nevinovat, să poată la un moment dat dovedi că este nevinovat. Ponta pune presiune pe PSD", a declarat Alina Gorghiu, subliniind că, pentru un premier în funcţie, credibilitatea înseamnă aproape tot, potrivit Agerpres.

În cazul în care ar fi pusă sub urmărire penală, şefa PNL susţine că ar face imediat un "pas lateral" şi ar părăsi conducerea partidului pe care îl reprezintă.

"Dar am să fac asta nu pentru că mă consider vinovată şi că nu aş crede că pot să-mi demonstrez nevinovăţia, ci pentru că eu cred că presiunea ar fi nedreaptă pentru PNL. Ponta pune presiune pe PSD", a adăugat co-preşedintele PNL.

În opinia acesteia, o soluţie pentru depăşirea actualei crize ar fi organizarea de alegeri anticipate, iar cea de-a doua demisia premierului Victor Ponta.

"La momentul acesta există o majoritate parlamentară destul de fluidă", a explicat Alina Gorghiu, făcând referire la votul în cazul Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării şi a numirii lui Mihai-Răzvan Ungureanu la SIE.

Mai mult, şefa PNL susţine că, dacă Victor Ponta i-ar fi lăsat pe social-democraţi să voteze în cazul MRU, ar fi avut o surpriză de proporţie, însă el suferă de "laşitate politică".

"Este laş când îşi obligă parlamentarii să stea în bancă sau când îi obligă să iasă din sală pentru că îi este frică de modul în care vor vota. Mi se pare o lipsă de loialitate faţă de partidul pe care îl conduci. (...) PSD este într-o stare nefericită", a mai precizat liderul PNL.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.