Alina Gorghiu: Raportul Curţii de Conturi confirmă comportamentul interlop al PSD. Nu va rămâne fără consecinţe

Miliarde de lei din banul public au fost pur si simplu risipiţi, cheltuiţi fiind în cele mai ineficiente şi inexplicabile moduri, reiese din raportul Curţii de Conturi pe anul 2014. Fiind vorba de guvernarea Ponta, liberalii au profitat de ocazie pentru a sancţiona PSD.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Raportul Curţii de Conturi confirmă ceea ce PNL a denunţat de foarte multe ori şi anume comportamentul interlop al PSD, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şefa liberalilor Alina Gorghiu, în contextul în care, în anul electoral 2014 Fondul de rezervă al Guvernului a fost majorat "abuziv şi ilegal de aproape 15 ori".

"Genul acesta de minuni se întâmplă doar atunci când PSD este la guvernare şi doar în an electoral. Nu există coleg din PNL sau cetăţean de bună credinţă care să nu fi catalogat acest lucru drept o mită electorală dată sub marca PSD", a subliniat Alina Gorghiu.

Din perspectiva şefei PNL, o astfel de majorare a reprezentat practic un "exerciţiu de fidelizare" a primarilor în an electoral cu bani din Fondul de rezervă. "Produsul acestei mite electorale fiind OUG 55, care a legalizat traseismul primarilor şi a hrănit câteva guri importante din teritoriu".

"Îi solicităm domnului Dragnea, care conduce astăzi, în mare tăcere, PSD, să dea explicaţii publice referitoare la această ilegalitate făcută publică de către Curtea de Conturi. Era vice-prim-ministru, dacă nu mă înşel, la acea dată în Guvernul Ponta şi aş vrea să văd cum justifică acest lucru.

Pe de altă parte, vreau să ştie opinia publică că genul acesta de raport nu are cum să rămână fără consecinţe, că, aşa cum este procedura, traseul, raportul va merge către instituţiile abilitate pentru a se putea vedea cine şi în ce măsură se face vinovat de acest lucru", a precizat Alina Gorghiu.

O selecţie de informaţii relevante pentru felul în care autorităţile statului au cheltuit banii românilor în 2014, în epoca Ponta, a fost realizată de pressone.ro. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne