”Am fost transpuşi într-o altă lume!” - medic oftalmolog berlinez şi pictoriţă, extaziaţi de Shen Yun

“Stăteam de fapt aici în Berlin, dar între timp am fost transpus într-o altă lume”, a spus medicul oftalmolog berlinez Mohammed Bittar, după ce a văzut, împreună cu prietenii, spectacolul Shen Yun la Teatrul din Piaţa Potsdam, Berlin.
Medicul Mohammed Bittar, soţia sa, pictoriţa Corinna Dunkel şi soţul acesteia la spectacolul Shen Yun din Berlin, 10 mai 2017.
Medicul Mohammed Bittar, soţia sa, pictoriţa Corinna Dunkel şi soţul acesteia la spectacolul Shen Yun din Berlin, 10 mai 2017. (Epoch Times Germania)

Impresionat de o promoţie Shen Yun, medicul oftalmolog Mohammed Bittar s-a hotărât să vizioneze, pe 10 mai, spectacolul companiei Shen Yun Performing Arts împreună cu soţia, cu o prietenă - artista Corinna Dunkel - şi soţul acesteia. ”Vizionarea spectacolului a fost pentru noi toţi o surpriză enormă şi o experienţă excelentă”, a spus medicul, în numele grupului.

“Am fost pur şi simplu transpuşi într-o altă lume. Am fost plecaţi departe”, a spus Bittar. ”Stăteam de fapt aici în Berlin, dar între timp am fost într-o altă lume”. ”Shen Yun a fost ceva prea frumos, pentru a fi real”. ”Asta ar putea fi China ... Nu ştiu, dacă este China”, a spus el. ”Aceasta a fost cultura chineză – dar dacă este China, nu ştiu ...”.

Încântată de paleta de culori suave a costumelor, pictoriţa Corinna Dunkel a mărturisit: ”A fost fantastic – minunat. Culori excelente, o punere în scenă excelentă. Am fost profund entuziasmată de aceste poveşti cu flori, care s-au derulat pe scenă. M-a inspirat profund.”

După ce a aflat că multe dintre materialele din care sunt confecţionate costumele spectacolului Shen Yun sunt colorate de ei înşişi pentru a se obţine o perfectă ajustare cromatică, artista a notat: ”Aproape m-am gândit la asta. Deoarece există o trecere atât de delicată de la roz la magenta până la tonul de maro deschis foarte delicat, care a fost vizibilă la minunatele flori de lotus. Spectacolul este extraordinar, mi-a plăcut foarte, foarte mult.”

“A fost admirabil modul în care au venit oamenii din Cer şi apoi au sărit pe scenă”, a intervenit soţul ei. ”Da! A fost de primă clasă!”, a confirmat acesta. ”A fost cu adevărat fascinant”, a precizat şi artista Dunkel.

“Spectacolul îţi lasă impresii excelente, diverse, pe care le iei cu tine. Voi povesti mai departe şi voi visa cu ochii deschişi la minunatele scene pe care le-am văzut astăzi”, a mai adăugat pictoriţa.

Referitor la legendele şi istorisirile despre care se povesteşte în spectacol, ea a declarat: ”A fost foarte multă simbolistică în ele. Probabil că noi am înţeles numai o parte din acestea, dar am înţeles unele lucruri.”

“Am făcut incursiuni într-o cultură străină străveche, care mi-a fost adusă mai aproape. Şi asta mă încurajează să aflu cât mai multe despre ea”, a adăugat Bittar, care este din Siria.

În ceea ce priveşte dansatorrii şi cântăreţii, acesta a notat: ”Am simţit o oarecare apropiere de oameni, de această umanitate.”

“Pe această lume există suferinţă şi există bucurie şi oamenii sunt foarte asemănători, indiferent de ce culoare a pielii şi ce origine au şi indiferent de ce au experimentat” spune medicul.

“Pe această lume există suferinţă şi bucurie, iar oamenii sunt foarte asemănători, indiferent de culoarea pielii, de origine şi de ceea ce au experimentat”, afirmă medicul. ”Acestea au fost înfăţişate în mod artistic, foarte fin şi cu multe conotaţii culturale.”

*****

Shen Yun Performing Arts, cu sediul în New York, este cea mai renumită companie de dans clasic chinez. A fost înfiinţată în anul 2006 şi în prezent are 5 companii care fac turnee şi dau spectacole în întreaga lume în fiecare an. Numai la Shen Yun se poate admira dansul chinez în forma sa originală – ca limbă poetică fără cuvinte, care transmite valori străvechi.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm accesaţi următoarea pagină de web:

Shen Yun Performing Arts (http://www.shenyunperformingarts.org)

Epoch Times consideră că Shen Yun este cel mai important eveniment cultural al timpurilor noastre. Suntem mândri că putem reda reacţiile spectatorilor din ultimii ani.