"Am rămas stupefiaţi, sufocaţi de atâta nedreptate" - Plângere penală contra Jandarmeriei pentru manevra cu lovitura de stat

La numai o zi după ce Jandarmeria a depus o sesizare la DIICOT, acuzând o tentativă de lovitură de stat la mitingul diasporei din 10 august, USR-ul promite că va acţiona instituţia în instanţă pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.
Stelian Ion
Stelian Ion (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

După ce ieri, 12 septembrie, Jandarmeria a uimit prin depunerea unei sesizări la DIICOT, prin care susţinea că mitingul din 10 august, reprimat cu brutalitate de forţele de ordine, ar fi fost o încercare de lovitură de stat, astăzi, Stelian Ion, deputat USR, anunţă că se pregăteşte să depună o plângere împotriva Jandarmeriei.

"Persoanele care au fost acolo în Piaţă şi eu sunt una dintre aceste persoane, şi unii dintre colegii mei au rămas pur şi simplu stupefiaţi, s-au sufocat de atâta nedreptate când au auzit o astfel de veste că Jandarmeria - care a dat cu gaze peste toată populaţia, peste toată mulţimea, peste 100 de mii de oameni, fără să se uite că sunt jurnalişti, că sunt copii, că sunt bătrâni, că sunt invalizi - a făcut tot posibilul să-i provoace pe oameni şi să creeze acolo o stare de tensiune nemaipomenită. Tocmai Jandarmeria, care a făcut lucrurile astea, să formuleze plângere penală. Pentru ce? Pentru faptul că ar fi avut de a face cu o lovitură de stat...".

"Jandarmeria Română este la cheremul lui Liviu Dragnea şi Jandarmeria Română trebuie să-i valideze acele aberaţii - probabil că o să facă plângere penală şi pentru tentativă de asasinat împotriva lui Liviu Dragnea că a devenit unealta la îndemâna sa zilnic."

"Problemele sunt grave. Nu îşi poate permite un şef de instituţie - inspectorul general - să-şi bată joc de zeci de mii de oameni, lucrurile nu vor rămâne aici. Ceea ce vor ei să facă este o golănie, vor să atragă competenţa de la Parchetul General la DIICOT unde de curând a fost numit de către Tudorel Toader un procuror, nu am cunoştinţă despre domnia sa, doar ştiu că majoritatea procurorilor din DIICOT au exprimat o scrisoare de nemulţumire cu privire la această persoană. (...)"

"Noi am vorbit cu colegii, am vorbit cu oameni care au fost în stradă şi care au auzit că Jandarmeria vrea să facă după o lună de zile - dacă era ceva de genul ăsta, o răsturnare prin violenţă de putere de stat a doua zi, a treia zi deja trebuia să facă plângere să spună lucrul ăsta - nu a spus nimeni, Carmen Dan însăşi nu a pomenit, doar Liviu Dragnea a pomenit povestea asta aşa încât acum cred că suntem obligaţi noi, cetăţenii, să facem plângere penală şi cu siguranţă vom formula zilele următoare o plângere penală împotriva Jandarmeriei Române pentru inducerea în eroare a organelor judiciare."

"Asta înseamnă că denunţi o faptă penală deşi ştii sigur că acea faptă penală nu a fost săvârşită. Să spui că protestatarii 99% dintre ei paşnci şi-au dorit să răstoarne ordinea de drept şi prin acţiunea lor au periclitat siguranţa naţională, este o aberaţie atât de mare încât nu se poate trece cu vederea."

"Aşa încât vom face o plângere penală împotriva conducerii actuale a Jandarmeriei, care cred că poate fi soluţionată destul de repede pentru că nu e o mare problemă să administrezi probe în acest sens."

"USR-ul cred că va semna pentru că purtăm discuţii (...) nu ne place să facem asemenea demersuri, nu credem că plângerile penale sunt o soluţie pentru a rezolva probleme politice, dar iată că nu facem o plângere împotriva unui politician, ci o plângere împotriva unor funcţionari plătiţi de statul român pentru a face treaba, nu pentru a-i bate, şi după ce-i bat pentru a le face o plângere tot acestora (...)"

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Liviu Dragnea a afirmat la un post de televiziune că ar fi auzit că demonstraţia din 10 august ar fi fost finanţată din exterior şi ar fi fost o tentativă de lovitură de stat. În scurt timp, luju.ro a publicat un material în care un presupus membru #rezist face afirmaţii despre implicarea unor nenumite forţe externe în organizarea protestelor, încercând să susţină afirmaţia lui Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne