Ambasadorii UE acreditaţi la Chişinău: Vom acorda sprijin R. Moldova ca cetăţenii să aibă un viitor mai bun

Intrevederea Guvernului Sandu cu ambasadorii UE acreditaţi la Chişinău, 18.07.2019
Intrevederea Guvernului Sandu cu ambasadorii UE acreditaţi la Chişinău, 18.07.2019 (gov.md)

În cadrul unei întrevederi a noului Cabinet de miniştri de la Chişinău cu ambasadorii UE acreditaţi în Republica Moldova care a avut loc, joi, 18 iulie, premierul Maia Sandu a mulţumit tuturor pentru susţinerea acordată şi a dat asigurări că agenda de reforme va continua să fie implementată într-un ritm rapid.

„Ne-am propus să combatem corupţia, să restabilim credibilitatea în instituţiile statului, să rectificăm bugetul, să întreprindem acţiuni cu caracter social, menite să sporească nivelul de protecţie socială şi alte domenii importante. Priorităţile pe termen lung a guvernării ţin de reformele instituţionale”, a declarat Maia Sandu.

Şefa Executivului a mai vorbit despre îmbunătăţirea condiţiilor de activitate a întreprinzătorilor, eliminarea abuzurilor asupra oamenilor de afaceri cu venituri mici rămânând o direcţie în care se va lucra intens.

Miniştrii Guvernului Sandu s-a referit la provocările cu care se confruntă, precum lipsa specialiştilor în educaţie şi sănătate, în special din cauza emigrării acestora peste hotarele ţării.

Reprezentanţii misiunilor diplomatice au salutat hotărârea şi determinarea cu care executivul s-a angajat să pună în aplicare reformele şi au declarat că vor continua să sprijine R. Moldova.

„Ne dorim să vedem Republica Moldova o ţară dezvoltată, iar cetăţenii să aibă un viitor mai bun”, a subliniat Ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe