Ambasadorul SUA: R. Moldova va beneficia de suportul Millennium Challenge Corporation doar intensificând lupta împotriva corupţiei

Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA în R. Moldova
Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA în R. Moldova (facebook.com/ADR Nord)

Republica Moldova nu a putut beneficia până acum de un nou program financiar de la Corporaţia Provocările Mileniului (Millennium Challenge Corporation) din cauza corupţiei care a devenit din ce în ce mai prezentă, a declarat Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), după o întrevedere avută marţi, 20 august, cu ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan.

Ministrul a scris pe pagina sa de Facebook că Dereck J. Hogan a dat asigurări de tot sprijinul său pentru ca R. Moldova să poată beneficia de un nou program al acestei corporaţii dar pentru aceasta una dintre precondiţiile esenţiale este să fie intensificată lupta împotriva corupţiei.

Corporaţia Provocările Mileniului a finanţat în Republica Moldova programul Compact, în valoare de 262 de milioane de dolari americani, având scopul de a spori productivitatea agricolă, a promova securitatea alimentară şi a acorda acces la pieţe prin drumuri mai sigure.