Amenzi usturătoare: O turistă daneză a dat 600 euro pentru o ţígară aruncată pe plajă

Plajă cu palmieri.
Plajă cu palmieri. (FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images)

Pe o plajă din Sardinia, o turistă daneză a fost amendată cu o sumă destul de mare, respectiv 600 de euro, pentru un lucru aparent mărunt: a aruncat un chiştoc pe plajă, relatează site-ul TheLocal.it, avertizându-i pe turişti să fie mai atenţi când vizitează alte ţări.

Un poliţist a fost prezent când o turistă daneză a aruncat un chiştoc de ţigară pe o plajă de la Alghero, în nord-vestul Sardiniei. Iniţial, turista ar fi protestat, însă ulterior şi-a cerut scuze, potrivit postului Rai.

Din luna august, autorităţile de la Alghero fac numeroase controale pe plaje, astfel încât turiştii neglijenţi riscă să fie amendaţi dacă fac mizerie.

Este de menţionat faptul că mucurile de ţigară sunt considerate unele dintre cele mai poluante reziduuri, fiind necesari cca 200 de ani pentru a se descompune, conform Rai News.

La începutul săptămânii, un alt turist danez a devenit "vedetă" pe prima pagină în mass media italiană, deoarece a plătit suma de 29.226 de coroane (3.920 de euro) pentru a veni de la Odense la Roma cu taxiul pe o distanţă de 1.803 kilometri, traversând Europa pentru a vizita o anumită biserică din capitala italiană.

Autorităţile italiene supraveghează atent turiştii şi îi amendează pentru diverse greşeli. În Sicilia, autorităţile au început să dea amenzi în valoare de 500 de euro turiştilor care încearcă să fure bucăţi din faimoasa stâncă Scala dei Turchi - Scara turcilor -, după ce au constatat că străinii fură rocile, de un alb strălucitor, din această stâncă.

Sicilia nu este singurul loc din Italia în care turiştii au un astfel de comportament. La Roma, un turist canadian a fost prins la începutul anului cu un fragment din Colosseum în rucsac.

Alţi turişti au fost surprinşi distrugând monumente antice - inclusiv Colosseumul şi Ponte Vecchio de la Veneţia - sau statui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură