America se îndreaptă spre comunism, susţine un regizor cubanez

America se îndreaptă cu paşi tot mai repezi spre o conducere de tip comunist, a avertizat un regizor american de origine cubaneză, adăugând că procesul de erodare a libertăţilor şi drepturilor americanilor continuă sub administraţia Obama.
Un bărbat ţine în mâna sa două steguleţe, unul american şi altul cubanez.
Un bărbat ţine în mâna sa două steguleţe, unul american şi altul cubanez. (Captură Foto)

Regizorul de filme şi cetăţeanul american Agustin Blazquez nu s-a gândit niciodată că ţara sa natală – Cuba - va deveni un stat comunist, dar acum el observă că aceeaşi schimbare radicală are loc în Statele Unite.

Într-un interviu video cu The Daily Caller News Foundation, Blazquez a declarat că stânga a folosit cu isteţime cuvinte corecte politic – liberal, progresiv şi îngrijorare civică – pentru promovarea controlului guvernamental asupra vieţilor americanilor. Adevărul despre societatea cubaneză este greu de găsit datorită influenţei mass mediei şi a propagandei care domină discursul american.

Pentru Blazquez este absurd modul în care tineretul american îl susţine pe senatorul socialist Bernie Sanders pentru preşedinţie. Este rezultatul final al educaţiei culturale marxiste şi a propagandei media care a anesteziat prea mulţi americani care nu apără valorile ce au făcut America excepţională, a declarat el.

Vizita preşedintelui american Barack Obama în Cuba a fost total deplasată, a declarat Blazquez. A fost o “trădare pentru victimele comunismului”, a adăugat directorul filmului “Covering Cuba”. El adaugă că există prea mulţi “Nelsoni Mandela” în închisorile cubaneze, care sunt torturaţi, fără asistenţă medicală şi abuzaţi. Totuşi, elitele proeminente ale populaţiei de culoare din SUA, inclusiv Congressional Black Caucus, sunt omenite şi curtate de elitele politice, dar în acelaşi timp eşuează să vadă că îi trădează pe “negrii din Cuba”.

În condiţiile continuei transformări fundamentale a Americii sub administraţia Obama, Blazquez avertizează că elitele americane se află într-o situaţie precară. Privilegiile lor, drepturile şi proprietăţile s-ar putea evapora rapid datorită tendinţei Americii de a se îndrepta spre erodarea libertăţilor.

Culme a realpolitik, administraţia Obama îl forţează pe unul dintre cei mai proeminenţi exilaţi cubanezi, Ramon Saul Sanchez, care a fost un ghimpe în coasta regimului comunist Castro, să părăsească Statele Unite.

Yuri Bezmenov şi conspiraţia comunistă mondială

În anii '80 un fost agent KGB refugiat în SUA - Yuri Bezmenov - a ţinut o serie de prelegeri în care atrăgea atenţia că master planul Partidului de la Kremlin era cu totul altceva decât ilustrau filmele de spionaj din seria James Bond. Conform lui Bezmenov, numai 15% din resursele KGB erau implicate în activităţi de spionaj, sabotaje şi asasinate politice, iar restul de 85% erau dedicate "subversiunii morale"- planul Kremlinului de a distruge discernământul naţiunilor până în punctul în care fibra morală a societăţilor este distrusă iar liderii acestora ajung să accepte orice compromis, conceptul de naţiune devenind dizolvat total.

În anii '80, Bezmenov atrăgea atenţia că programul funcţiona perfect în SUA şi că rezultatul concret putea fi lesne observat în statele Europei de Est, care fuseseră toate supuse cu forţa unui astfel de program, în anii de început ai regimurilor comuniste implementate. El atrăgea atenţia că există o "conspiraţie mondială comunistă" şi că "dacă nu va speria asta, înseamnă că nu va mai sperie nimic".

Conform lui Yuri Bezmenov, singurul remediu care putea inversa efectul devastator al programului de "subversiune morală" era o reconstrucţie a eticii şi moralei, pornind de pe baze metafizice.