Ana Bogdan, în formă. S-a calificat în optimi la Seul

Tenismena Ana Bogdan produce surpriza şi trece în primul tur al turneului de la Seul de Polona Hercog, o jucătoare mai bine clasată.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan. (Getty Images)

Ana Bogdan (locul 143 WTA) este prima româncă ce se califică în optimi la turneul de la Seul, cu premii în valoare de 250.000 USD, după ce a învins-o în trei seturi pe Polona Hercog (51 WTA), cap de serie numărul 6, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-1. Partida a durat o oră şi 46 de minute.

Ana primeşte 30 de puncte (pe lângă cele 18 obţinute în calificări) şi un premiu financiar în valoare de 3400 USD.

În faza a doua, Ana urmează să se confrunte cu americanca de origine sud-coreeană Kristie Ahn, beneficiara unui wild card, care a obţinut o victorie categorică în faţa Timeei Bacsinszky, scor 6-0, 6-0.

Irina Begu a părăsit proba de simplu, fiind învinsă în turul 1 de poloneza Magda Linette (48 WTA), cu scorul de 1-6, 4-6, iar Mihaela Buzărnescu, după calificarea în semifinale de la Hiroshima, nu a putut să facă faţă şi în acest turneu, părăsind competiţia de la Seul în turul unu, învinsă surprinzător de australianca Priscilla Hon (119 WTA), venită din calificări.

Patricia Ţig (locul 124 WTA) s-a calificat în optimi la turneul Korea Open de la Seul, după ce a trecut de o jucătoare din Muntenegru - Danka Kovinic (117 WTA), scor 6-4, 3-6, 7-6(3), care a apărut pe tabloul principal după ce s-a retras favorita principală, grecoaica Maria Sakkari (39 WTA).