Ana Maria Popescu, laureata anului 2018 la Federaţia Română de Scrimă

"Pentru mine cea mai importantă gală este următoarea, cea mai importantă medalie este următoarea, cel mai important concurs este următorul şi tot aşa. La mine, toate se întâmplă în următorul pas, în următoarea etapă" - Ana Maria Popescu.
Scrimera română Ana-Maria Popescu.
Scrimera română Ana-Maria Popescu. (Captură foto)

Sportiva de la CSA Steaua Bucureşti - Ana Maria Popescu, a fost premiată în cadrul galei organizate, joi, de către Federaţia Română de Scrimă la Solange Ballroom din Capitală, cu titlul de cea mai bună scrimeră a anului 2018.

Scrimera română a obţinut rezultate notabile în acest an competiţional - a cucerit medalia de argint la Mondialele de scrimă de la Wuxi (China), respectiv a ocupat locul 6 la Europenele de la Novi Sad (Serbia). Popescu, pregătită de antrenorul Dan Podeanu are planuri mari în continuare, aceasta dorind să se califice cu echipa la JO 2020 de la Tokyo.

''Următorul meu pariu se numeşte Tokyo 2020. Dacă dl Dan Podeanu a îndrăznit să creadă în mine şi să-mi spună la începutul sezonului trecut că pot să ajung din nou pe podium, asta mi-a fost suficient. Am avut confirmarea şi de acum drumul nu e neapărat liber, dar începe să fie drept spre Tokyo. Nu e o certitudine că sunt deja acolo, din luna mai încep competiţiile de calificare, dar îmi doresc atât eu cât şi colegii mei să ajungem în număr cât mai mare la JO de la Tokyo. '' a comentat vicecampioana mondială după festivitatea de premiere.

''Echipa este încă în formare, trebuie să recunoaştem acest lucru. Nu suntem la nivelul colegilor din proba de sabie, dar încercăm să strângem rândurile, nu că nu am avea şanse, dar avem nevoie de acel dram de curaj şi de încredere. Mai ales că acum scara valorică nu este foarte bine definită din punctul meu de vedere, aşa cum am observat. Loc este pentru toată lumea, noi trebuie să credem mai mult în şansele noastre. Am mai reuşit lucrul acesta o dată, după JO 2012. Eu sunt în sală şi fetele ar face bine să profite de experienţa mea. Eu mă bucur mereu de energia lor şi de tinereţea lor şi sper ca împreună să ducem România din nou la JO, în proba de spadă feminin''. a continuat Popescu.

Scrima românească a contabilizat în acest an un număr de 8 medalii, la marile competiţii, campionate europene şi mondiale de cadeţi, juniori, tineret şi seniori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport