ANAF a demarat procedurile de confiscare a terenurilor şi clădirilor Grivo şi Antena

sigla ANAF
sigla ANAF (Epoch Times România)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat procedurile de confiscare a terenurilor şi clădirilor Grivco şi Antena, în vederea recuperării prejudiciului din dosarul ICA, estimat la 60 de milioane de euro şi raportează periodic către DNA stadiul procesului de trecere în proprietatea statului a imobilelor confiscate.

"Noi, prin cele două unităţi teritoriale de administrare, Administraţia Sectorului 1 şi Administraţia judeţului Ilfov, am demarat procedurile de executare şi ducerea la îndeplinire a dispoziţiei deciziei Curţii de Apel. Ducem la îndeplinire această sarcină raportând periodic inclusiv DNA, care a instituit mare parte din măsurile asiguratorii, privind stadiul ducerii la îndeplinire a acestor măsuri", a declarat pentru Mediafax Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF.

Diaconu a mai informat că la nivelul central al ANAF a fost desemnat un director general adjunct care coordonează acest proces, cu susţinerea de specialitate a Ministerului Finanţelor Publice, întrucât la măsurile de confiscare şi trecere în proprietatea statului procedurile ţin de minister.

"Unitatea care este desemnată să execute nu face altceva decât să solicite înscrierea la cartea funciară în baza titlului executoriu, adică decizia instanţei de judecată. Înregistrarea bunurilor respective ca fiind proprietatea Ministerului Finanţelor Publice. Procedurile sunt în derulare, nu ştiu cu precizie cât durează", a mai precizat preşedintele ANAF.

Reamintim că, în vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro adus de Dan Voiculescu statului în dosarul privatizării frauduloase ICA, instanţa a dispus sechestru asupra imobilelor unde funcţionează Grivco şi Antena 3 (sediul Antenei 3 fiind tot proprietatea Grivco), precum şi blocarea conturilor lui Voiculescu. Casa din Bulevardul Kiseleff a lui Voiculescu a fost pusă şi ea sub sechestru. De asemenea, magistraţii au mai dispus, în sentinţa pronunţată pe 8 august în dosarul ICA, confiscarea a câte 2,9 milioane de lei de la fiicele fondatorului PC, Camelia şi Corina Voiculescu, suma reprezentând contravaloarea donaţiilor în acţiuni ICA făcute de Dan Voiculescu.

Atât Camelia Voiculescu, cât şi sora sa, Corina precum şi Grivco, au contestat sechestrul dispus de magistraţi. Contestaţia Cameliei a fost respinsă ca neîntemeiată pe 25 august, cea a Grivco a fost de asemenea respinsă pe 26 august iar Corina Voiculescu a depus pe 29 august cerere de retragere a contestaţiei faţă de sechestru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne