Analist rus construieşte o strategie de atac nuclear asupra Yellowstone şi a faliei San Andreas

Preşedintele Academiei pentru Probleme Geopolitice din Moscova, Konstantin Sivkov.
Preşedintele Academiei pentru Probleme Geopolitice din Moscova, Konstantin Sivkov. (Captură Foto)

Un analist geopolitic rus susţine că cea mai bună cale de a ataca Statele Unite este aceea de a detona arme nucleare în Parcul Naţional Yellowstone, pentru a activa vulcanul de acolo, sau de-a lungul faliei San Andreas de pe coasta Californiei.

Preşedintele Academiei pentru Probleme Geopolitice din Moscova, Konstantin Sivkov, a declarat într-un articol publicat de ziarul VPK News că Moscova trebuie să îşi intensifice strategiile şi armele împotriva Occidentului, care se apropie de graniţele Rusiei, conform unui articol publicat de Sydney Morning Herald.

Sivkov a enunţat o teorie care susţine că NATO îşi canalizează puterea împotriva Rusiei şi că singura cale de a combate problema este aceea de a se ataca punctele vulnerabile ale Americii, pentru a se asigura o “distrugere completă a duşmanului”.

“Geologii consideră că supervulcanul din Yellowstone ar putea exploda în orice moment. Există semne de o intensificare a activităţii vulcanului. Prin urmare, ar fi suficientă folosirea unei arme, de exemplu din clasa megatonelor, pentru a iniţia o erupţie. Consecinţele vor fi catastrofice pentru Statele Unite – ţara pur şi simplu va dispare”, a declarat analistul.

“O altă zonă vulnerabilă a Statelor Unite, din punct de vedere geofizic, este falia San Andreas – care se întinde pe o lungime de 1.300 km între două plăci continentale: a Pacificului şi cea Nord Americană. Detonarea unei arme nucleare în acel loc ar declanşa evenimente catastrofice, precum un tsunami puternic, care ar putea distruge complet infrastructura Statelor Unite”, a mai susţinut Sivkov.

El a declarat că geografia rusă, pe de altă parte, va proteja ţara de un tsunami sau în cazul unui atac al unui vulcan. Puţini oameni locuiesc în zonele de coastă din Rusia iar Siberia, care are dedesubt straturi de bazalt, va rezista un atacuri similare.

Sivkov, care a luat cuvântul la Forumul Economic de la Moscova din 2013, a declarat că până în 2020 sau 2025 Rusia va acumula arme asimetrice în arsenalul său pentru un astfel de atac.

În decembrie 2014, publicaţia rusă Pravda.ru a declarat că există un conflict tot mai mare între Rusia şi Occident şi că scopul final al SUA este acela de a distruge Rusia, arată Sydney Morning Herald.

Sivkov a acuzat politicienii americani că au comis mai multe crime, incluzând provocarea a 1.200.000 de decese în Irak. El a adăugat că, în condiţiile în care ONU şi alte organisme internaţionale nu îşi fac treaba, singura modalitate prin care elita americană ar putea fi trasă la răspundere este aceea ca forţele sale militare să fie distruse.

Mai mult, Sivkov a declarat pentru ziarul Pravda că scenariul unei Americi care se pregăteşte pentru un război serios cu Rusia, ce implică utilizarea de rachete de croazieră, este plauzibil, dacă se ia în considerare faptul că SUA a lansat deja o mie de rachete în Iugoslavia şi Irak.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe