Anatol Şalaru: Dorin Chirtoacă minte. Muzeul Ocupaţiei Sovietice nu a fost înfiinţat la iniţiativa PL

Anatol Şalaru, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale
Anatol Şalaru, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (Captură Foto / privesc.eu)

Anatol Şalaru, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, a scris, pe contul său de Facebook că „Dorin Chirtoacă minte cu neruşinare!”, în contextul în care conducerea Partidului Liberal a declarat că nu va admite închiderea Muzeului Ocupaţiei Sovietice de către Dodon, întrucât acest Muzeu „a fost deschis la iniţiativa Partidului Liberal în anul 2015, urmare a unui angajament avut în faţa victimelor regimului totalitar comunist de ocupaţie”.

„Înfiinţarea Muzeului Ocupaţiei Sovietice nu a fost creat la iniţiativa PL. Muzeul Ocupaţiei Sovietice a fost înfiinţat exclusiv la iniţiativa mea şi a oamenilor din Armata Naţională atunci când am decis să scot tancurile sovietice din unităţile militare. Cu chiu cu vai l-am convins pe Ghimpu să participe câteva minute la deschiderea muzeului. Dorin Chirtoacă nici măcar nu a catadicsit să participe”, se arată în postarea lui Şalaru.

Preşedintele PUN a mai specificat că din moment ce nimeni de la PL nu a participat când a fost scoasă tehnica militară americană în Piaţa Marii Adunări Naţionale „şi m-au lăsat singur cu socialiştii”, aceştia „au încercat să oprească ieşirea tehnicii SUA din unităţile militare”.

Totodată, Şalaru a ţinut să-i reamintească lui Dorin Chirtoacă, că Mihai Ghimpu a fost singurul care „mi-a cerut să o las 'mai moale' cu NATO că îi fac probleme în alianţa cu Plahotniuc”. Cât despre Dodon, Anatol Şalaru i-a cerut lui Dorin Chirtoacă să nu uite că „eu am fost demis la solicitarea lui Ghimpu şi a PL de către Dodon”.

În ceea ce ţine de dorinţa lui Igor Dodon de a desfiinţa Muzeul Ocupaţiei Sovietice, Şalaru a punctat că „ea nu este nouă”. Mai mult decât atât, fostul ministru al Apărării a făcut apel către liderii blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, să ia atitudine împotriva acestui act al lui Dodon şi să nu permită distrugerea unicului muzeu din Republica Moldova care prezintă "roadele" ocupaţiei sovietice.

„Desfiinţarea acestui muzeu este încă un act de agresiune al lui Dodon şi PSRM la identitatea noastră românească, un act de agresiune la istoria şi suferinţele românilor basarabeni”, a conchis Anatol Şalaru.