Anatol Şalaru: Mihai Ghimpu are o alianţă informală cu Igor Dodon

Despre colaborarea dintre Ghimpu şi Dodon se cunoaşte foarte bine la Bucureşti şi acesta este unul dintre motivele pentru care nimeni din România, nu vrea să aibă de a face cu PL şi liderul său, afirmă Şalaru.
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (curentul.md)

Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că ar fi corect dacă în Republica Moldova pentru următorii patru ani ar veni o guvernare de stângă pro-rusă, iar astfel cetăţenii vor înţelege că Unirea este unica salvare.

În context, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN) Anatol Şalaru a menţionat că ideea lansată de liderul PL ar fi o prostie mai mare decât furtul miliardului. Mai mult, prin această declaraţie s-ar confirma alianţa informală dintre Mihai Ghimpu şi Igor Dodon.

”Colaborarea dintre cei doi a început încă de la alegerile prezidenţiale când, Mihai Ghimpu, l-a ajutat pe Dodon să ajungă preşedinte în defavoarea Maiei Sandu. Mihai Ghimpu a făcut la fel de mult ca Plahotniuc pentru ca Dodon să câştige Preşedinţia Republicii Moldova. Din acest motiv, Dodon m-a demis pe mine din Ministerul Apărării”, a adăugat Şalaru precizând că şi retragerea cetăţeniei preşedintelui Traian Băsescu s-a făcut cu largul sprijin al lui Mihai Ghimpu.

În opinia preşedintelui PUN, retragerea din funcţie a lui Dorin Chirtoacă s-ar fi făcut în speranţa că omul lui Dodon va câştiga primăria şi din acest motiv Andrei Năstase a fost ţinta preferată a lui Valeriu Munteanu şi a PL în campania electorală pentru Chişinău.

”Dacă pentru Ghimpu nu este fatală venirea pro-ruşilor la putere, înseamnă ca susţinerea pentru Andrei Năstase a fost doar de faţadă? Despre colaborarea dintre Ghimpu şi Dodon se cunoaşte foarte bine la Bucureşti şi ăsta este şi unul dintre motivele pentru care nimeni din România, nici partide, nici instituţii, nu vrea să aibă de a face cu Mihai Ghimpu şi PL”, a mai scris Şalaru pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, Anatol Şalaru a ţinut să sublinieze că venirea PSRM la putere ca reprezentant al intereselor ruseşti în Republica Moldova nu va duce la reunirea cu România ci va duce la federalizarea ţării, confirmarea statutului trupelor ruseşti în Transnistria şi intrarea ei în Uniunea Eurasiatică. ”Nu există pentru Republica Moldova un pericol mai mare precum ajungerea PSRM la putere.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe