Anatol Şalaru: R. Moldova are dreptul să-şi hotărască singură destinul, fără implicarea Rusiei

Ignorând adevărul istoric Rusia este deranjată de tot ce contrazice propaganda sa. Mai mult, Moscova regretă că românii basarabeni mărturisesc genocidul făcut de sovietici pe teritoriul său, afirmă Anatol Şalaru.
Anatol Şalaru, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale
Anatol Şalaru, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (Captură Foto / privesc.eu)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru informează că într-un raport al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Rusia regretă inaugurarea ”Muzeului Ocupaţiei Sovietice” pe care l-a înfiinţat în perioada când conducea Ministerul Apărării.

Liderul PUN constată că Rusia nu regretă crimele săvârşite împotriva cetăţenilor Republicii Moldova, foametea organizată în teritoriul dintre Prut şi Nistru sau sutele de mii de deportaţi în zonele extreme ale URSS. Moscova regretă doar că românii basarabeni, se folosesc de dreptul la memorie, „că îndrăznim să mărturisim genocidul făcut de sovietici în această bucată de pământ.”

În opinia fostului ministru al Apărării, Federaţia Rusă este, alături de Coreea de Nord, ţara cea mai deranjată de adevărul politic şi istoric. „Încotoşmănată în minciuni şi mituri, Moscova este deranjată de tot ce contrazice propaganda rusă cerşind parcă dreptul la adulaţie, dreptul de a fi considerată nu doar salvatoarea planetei dar chiar un stat de vaci sacre.”

„Fiecare popor, fiecare neam are dreptul să trăiască în spaţiul său natural, are dreptul să-şi hotărască singur destinul dar, aşa cum URSS-ul a făcut implozie, cred că şi Federaţia Rusă va face implozie tocmai din cauza acestei fugi de adevăr şi a minciunilor pe care şi le autoadministrează”, a concluzionat Anatol Şalaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe