Anca Boagiu: Victor Ponta, un premier inconştient şi un pericol pentru România. Nominalizarea Corinei Creţu este ilegală

Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri  europene. În imagine, Anca Boagiu
Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri europene. În imagine, Anca Boagiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu îl acuză pe premierul Victor Ponta că a încălcat flagrant legea în ceea ce priveşte transmiterea nominalizărilor pentru funcţia de comisar european.

În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României, Boagiu a transmis o scrisoare premierului şi preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, avertizând că poziţia României în plan european este incertă din cauza nerespectării procedurilor interne şi legislaţiei naţionale de către Guvern.

“Victor Ponta este un premier inconştient! L-am atenţionat încă din luna iulie 2014 că este necesar să se demareze procedurile legale în vederea nominalizării comisarului european.", a declarat Anca Boagiu.

Prim-vicepreşedintele PDL atenţionează că pe lângă faptul că pune în pericol interesele României şi face România de ruşine pe plan european, Victor Ponta este şi pasibil de închisoare de la 6 luni la 3 ani pentru încălcarea legii privind responsabilitatea ministerială.

Referitor la nominalizările pentru comisarul european din partea României, Boagiu a declarat: "tind să cred că Victor Ponta urmăreşte nişte interese oculte, contrare interesului naţional, ceea ce reprezintă o îngrijorare extremă atât pe plan intern, cât şi la nivel european".

Anca Boagiu, vicepreşedinte al PPE, arată că un alt aspect extrem de îngrijorător este faptul că o nominalizare ilegală prezintă riscul ca România să piardă un portofoliu important la nivelul Comisiei Europene.

“Lui Victor Ponta trebuie să-i intre bine în cap că la nivel european nu merge cu şmecherii ieftine de genul acelora pe care le practică în ţară. Ne pune în situaţia ridicolă de a ne prezenta în Parlamentul European, în cazul în care va trece de audierile de la nivelul comisiilor, cu o nominalizare din partea Guvernului care a fost făcută cu încălcarea legii şi a Constituţiei. O astfel de manevră de politruc se va răsfrânge asupra României. În aceste condiţii, riscăm să pierdem şi portofoliul dezvoltării regionale“, avertizează Anca Boagiu.