Andreea Paul: Profesioniştii nu au loc de elefanţii politici în instituţiile cheie ale României

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim vicepreşedintele PNL, Andreea Paul, critică intenţia PSD-ului de a îl sprijini pe socrul premierului Ponta, Ilie Sârbu, în demersul de a ocupa un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi Specialitatea de Audit, acuzând că, din cauza "elefanţilor politici" adevăraţii profesionişti nu au loc în instituţiile cheie ale României.

"Domnul Dragnea a anunţat că, după debarcarea de la şefia grupului senatorial al PSD, "Ilie Sârbu va avea susţinerea partidului pentru a ocupa un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi Specialitatea de Audit". Oboseala dată de atâta politichie se va trata, ne propune PSD, cu o sinecură.

Profesioniştii autentici nu au loc de elefanţii politici în instituţiile cheie ale României de supraveghere a gestiunii banului public (Curtea de Conturi) sau a banului privat (Autoritatea de Supraveghere Financiară). Ambele sunt politizate până la strangulare. Între timp, România exportă specialiştii adevăraţi pe bandă rulantă din cauza acestor numiri hiper-politizate.", scrie Andreea Paul, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Deputata mai atrage atenţia că "elefanţii politici" numiţi în instituţiile publice sunt plătiţi cu salarii nejustificat de mari: "Într-o firmă românească, managerii nu îşi permit să-şi dea lor înşişi salarii europene, de mii de euro, aşa cum îşi permit instituţiile de supraveghere în România cu salarii de câteva ori mai mari decât în instituţiile omoloage din statele din regiune", arată Andreea Paul.

"Un profesionist, un om de stat, nu ar accepta aşa ceva. Este obligatorie renunţarea la aceste practici vechi şi proaste. Este obligatorie depolitizarea acestor instituţii. PSD-istii de la putere care încep să facă coadă la instituţiile ”apolitice” pentru venituri grase ar trebui să se abţină de la aceste vechi metehne.", opinează deputatul.

Reamintim că Ilie Sârbu a renunţat, duminică, la funcţia de lider al senatorilor PSD şi şi-a manifestat dorinţa de a ocupa postul de vicepreşedinte la Curtea de Conturi. Şeful interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că îi acordă susţinerea pentru funcţia la care aspiră.

"Îi mulţumesc domnului Ilie Sârbu pentru cum a gestionat poziţia de lider de grup. A fost un sprijin pentru guvern. Are o experienţă politică cu multă substanţă. Va avea susţinerea mea şi a partidului pentru a ocupa un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi. PSD nu îşi permite să propună într-o funcţie oameni care nu au o experienţă. Sârbu e un om în care am încredere. Şi partidul la fel. Poate gestiona o funcţie de asemenea importanţă", a declarat Dragnea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook