Andreea Paul: Şomajul elen oficial este de 25%, de trei ori şi jumătate mai mare decât în România

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Grecia este de 15 ani în zona Euro, România nu e, aşadar ţara noastră, deşi nu participă la deciziile Eurogrupului, este afectată în mod direct de tot ceea ce se întâmplă acum, a declarat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul.

"Grecia are cea mai mare datorie guvernamentală şi cel mai mare şomaj din UE. Grecia are o datorie guvernamentală de aproape patru ori şi jumătate mai mare raportată la PIB decât România. Şomajul elen oficial este de 25%, de trei ori şi jumătate mai mare decât în România", a precizat Andreea Paul.

- 6 puncte procentuale ajustare bugetară în ambele ţări, la timp în România, prea târziu în Grecia

"Deficitul bugetar s-a redus cu 6 puncte procentuale în România, de la 8,9% în 2009, la 2,9% în anul 2012, la timp şi cu costuri majore. Cu întârziere de trei ani, Grecia îşi ajustează deficitul cu un salt similar, de la 10,2% în 2011, la 3,5% în 2014, dar ratează grav onorarea plăţii datoriilor publice", a explicat liderul liberal.

- 6 puncte procentuale creştere a datoriei guvernamentale în ambele ţări între 2011 şi 2014

"România şi Grecia au continuat să se îndatoreze în ultimii 3 ani, dar au pornit de la niveluri diferite de îndatorare. Creşterea datoriei guvernamentale a Greciei de 6 puncte procentuale, de la 171% la 177% din PIB între anii 2011 şi 2014, este identică cu cea a României, dar de la 34% la 40% din PIB, în aceeaşi perioadă", a continuat prim-vicepreşedintele PNL.

Grecia în Euro, România nu

"Grecia este membră a UE de 25 de ani, în timp ce România a intrat de-abia în al nouălea an de apartenenţă la spaţiul comunitar european. Grecia este de 15 ani în zona Euro, România nu e. Aşadar, România nu participă la deciziile Eurogrupului care vizează Grecia.

Dar tot ceea ce se întâmplă în UE ne vizează în mod direct. Împărtăşim problemele, dar nu şi deciziile Eurogrupului pentru că nu suntem membri ai zonei Euro", a afirmat Andreea Paul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.