Andrei Hrebenciuc reţinut pentru 24 de ore

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Andrei Hrebenciuc, fiul pesedistului Viorel Hrebenciuc, a fost reţinut, joi dimineaţă, de procurorii DNA, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Hrebenciuc jr. a fost scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Braşov, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore.

Andrei Hrebenciuc este urmărit penal pentru că potrivit DNA, acesta a fost angrenat de tatăl său în circuitul infracţional, astfel încât sumele de bani care făceau obiectul traficului de influenţă să fie disimulate iar adevărata provenienţă a lor să nu poată fi probată de anchetatori.

"Începând cu data de 24 iunie 2013, împreună cu inculpaţii Paltin Gheorghe Sturdza, Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi Bengescu Dan Costin, inculpatul Hrebenciuc Andrei a constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior şi alte persoane), ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei (art. 13 din Legea nr. 78/2000) cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafaţă de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisă în mod presupus fraudulos.", informează DNA printr-un comunicat.

Procurorii DNA mai susţin că Andrei Hrebenciuc Andrei a determinat-o pe administratoarea S.C. RESEDINTA VARSTNICILOR SRL, Drăgoi Carmen Elisabeta, să încheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza (pretinsul moştenitor al domeniilor Ghica), prin care societatea a dobândit calitatea de promitent cumpărător alături de Bengescu Dan Sorin pentru suprafaţa de 43.277 ha, la preţul de 2.500 de euro/ha.

Preţul tranzacţiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decât valoarea de piaţă, întrucât contractul masca, în cuprinsul său, şi cumpărarea de influenţă de la autorităţile din judeţul Bacău, arata procurorii, precizând ca SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL are ca asociat unic pe MAJURA LIMITED (cu sediu social în Cipru), persoană juridică cipriotă al cărei asociat real este Hrebenciuc Andrei.

"Prin disimularea adevăratei naturi a provenienţei folosului primit de Viorel Hrebenciuc (dobândirea anumitor drepturi), Andrei Hrebenciuc l-a ajutat pe acesta din urmă sa comită infracţiunea de trafic de influenţă. Toate persoanele implicate (Hrebenciuc Andrei, Hrebenciuc Viorel, Paltin Gheorghe Sturdza, Bengescu Dan Costin, Adam Ioan - deputat PSD) cunoşteau faptul că s-a stabilit un preţ mult mai mic decât cel real, deoarece diferenţa de preţ ce urma sa fie obţinută din vânzarea pădurii reprezenta folosul lui Hrebenciuc Viorel şi al lui Bengescu Dan Costin în schimbul exercitării de influenţe faţă de funcţionarii cu atribuţii privind punerea în executare a deciziei nr. 231/R/2012." mai precizează procurorii.

Hrebenciuc Sr.. a fost şi el la DNA Braşov, pentru a-l susţine moral pe fiul său. Politicianul, înregistrat de procuroriii anticorupţie în timp ce se lăuda că îl va folosi pe Ilie Sârbu, socrul lui Ponta "ca sa îl calce pe cap" pe directorul Romsilva a declarat că adevărata ţintă a DNA este Victor Ponta şi candidatura sa la Preşedinţie şi că el şi fiul său sunt nevinovaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne