Andrei Năstase, despre selecţia Procurorului General: Voinţa oamenilor pentru dreptate nu poate face obiectul unei tranzacţii politice meschine

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

În contextul în care Guvernul moldovean şi-a asumat miercuri, 6 noiembrie, răspunderea pentru modificarea Legii procuraturii care permite prim-ministrului să preselecteze candidaţii la funcţia de Procuror general, vicepremierul Andrei Năstase susţine că acest pas a fost făcut „pentru a scoate Procuratura din captivitate şi a o readuce în serviciul legii şi al poporului!”

Acesta menţionează că procuratura şi justiţia au avut nenumărate ocazii să se asaneze şi să se elibereze. Cu toate acestea, o parte a sistemului de justiţie a rămas o redută a trecutului întunecat al Republicii Moldova, fapt stipulat în Hotărârea Parlamentului privind starea de captivitate a statului.

„Atât de obişnuiţi sunt unii exponenţi ai sistemului justiţiei să nu fie liberi, încât acum îşi caută noi stăpâni politici, care le promit indulgenţă, impunitate, libertate contra cost. Nu putem permite aşa ceva! Îi îndemn pe toţi să se ţină departe de cei ce vor să-i stăpânească. Eliberaţi-vă, acceptaţi libertatea cu toate responsabilităţile ei”, a adăugat ministrul Afacerilor Interne.

În concluzie, Andrei Năstase a notat că voinţa oamenilor pentru dreptate nu este negociabilă şi nu poate face obiectul vreunei tranzacţii politice meschine. „Indiferent de consecinţe, noi vom lupta până la capăt! Nu funcţiile noastre vremelnice contează, ci năzuinţele celor mulţi care aşteaptă ca în Republica Moldova în capul mesei să fie legea şi dreptatea.”