Andrei Năstase: În pregătirea noului sistem electoral, emisarii PDM corup, ameninţă, şantajează

Andrei Năstase liderul PPPDA
Andrei Năstase liderul PPPDA (facebook.com/profil Andrei Nastase)

După o analiză îndeaproape a noului sistem electoral propus de către Partidul Democrat, mai exact de Vlad Plahotniuc personal încă în 2011, dar care ar putea trece acum datorită majorităţii parlamentare pe care o deţine, şi în opinia cărora acest lucru ar fi un dezastru pentru Moldova, şi liderul PPPDA, Andrei Năstase vine să confirme acest lucru.

„Tot mai multă lume din interiorul Partidului Democrat ne atrage atenţia asupra înţelegerii încheiate de coordonatorul mafiei (Vlad Plahotniuc – n.r.) cu Igor Dodon pentru modificarea sistemului de vot din Moldova. În pregătirea sistemului mixt de vot, emisarii PDM (Partidul Democrat din Moldova) corup, ameninţă, şantajează primari şi consilieri locali şi raionali ai PLDM (Partidul Liberal Democrat) şi PN (Partidul Nostru condus de Usatîi) cu o violenţă rară”, se arată într-o postare a liderului PPPDA pe pagina sa de Facebook.

Năstase a ţinut să menţioneze că pentru acest proces au fost puşi în joc „bani grei”, iar când „partidul a ajuns o grupare criminală este totuşi respins, se acceptă şi achită migraţia şi către PSRM”.

Mai mult decât atât, preşedintele Partidului Platforma DA consideră că actuala guvernare de la Chişinău calcă în picioare demnitatea umană, cinstea şi onoarea unor oameni respectabili în comunităţile lor, dar care nu-şi mai văd rostul într-o ţară care a intrat pe mâinile unui infractor în tăcerea asurzitoare a partenerilor de dezvoltare.

„Toţi se întreabă de ce dovezi mai au nevoie vest-europenii şi americanii pentru a înţelege că anume Plahotniuc l-a făcut pe Dodon preşedinte prin intermediul jocului Curţii Constituţionale şi al CEC (Comisia Electorală Centrală) şi tot el îl va aduce masiv în parlament, la următoarele alegeri. Igor Dodon este partenerul lui Plahotniuc, împreună şi-au împărţit scena politică, împreună vor să secătuiască Moldova de ultimele ei resurse”, a mai punctat politicianul.

După cum afirmă şi cei mai mulţi comentatori politici, atât din ţară cât şi de peste hotare, la fel şi Năstase a reiterat că pentru tandemul Plahotniuc-Dodon cea mai mare ameninţare sunt partidele pro-europene (PPPDA, PAS şi PLDM – n.r.), „ce vor fi atacate în continuare, iar liderii lor linşaţi cu bestialitate de holdingul media al criminalului”.

„Câte miliarde mai trebuie să fure Plahotniuc, iar apoi să le pună pe umerii mai multor generaţii pentru ca partenerii de dezvoltare să renunţe la a mai finanţa un regim criminal hibrid. De câte jertfe umane mai e nevoie pentru ca occidentalii să înţeleagă că în democraţie un criminal nu poate fi soluţia problemei, indiferent câtă putere financiară şi politică a uzurpat”, s-a întrebat retoric, la final, liderul PPPDA.