Andrei Năstase: Noi circumstanţe în dosarul electoral. Încheierea Curţii Supreme de Justiţie poate fi anulată

Andrei Năstase, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr
Andrei Năstase, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr (Epoch Times România)

Primarul ales al municipiului Chişinău, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, a depus o Cerere de revizuire la Curtea Supremă de Justiţie, specificând că în dosarul electoral au apărut circumstanţe noi.

”În cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor locale noi au fost comise multiple încălcări ale procedurii civile. Printre acestea, s-a depistat că la judecarea cererii noastre de recuzare a completului Druţă, Gafton şi Burduh a participat un judecător care nu mai era în drept să deţină calitatea de magistrat, dat fiind atingerea plafonului limită de activitate de 65 de ani”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

Năstase a menţionat că în pofida atingerii plafonului limită de activitate, judecătoarea Oprea Iuliana activează până în prezent şi a judecat atât cererea de recuzare depusă de Platforma DA, precum şi alte cauze.

”Temeiul dat reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători compromişi, având în vedere că despre aceasta am aflat ulterior. Mai mult, acest lucru conduce la invalidarea şi a încheierii Curţii Supreme de Justiţie prin care recursul nostru a fost declarat inadmisibil”, a declarat preşedintele Platformei DA.

Politicianul a ţinut să menţioneze că într-un caz similar Republica Moldova deja a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, constatările Curţii expuse în acea hotărâre fiind valabile şi în prezenta cauză.

”Optăm pentru rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei hotărâri bazate pe lege, ceea ce înseamnă validarea alegerilor locale noi ale primarului general al municipiului Chişinău”, a precizat Andrei Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe