Andrei Năstase: Ordonanţa prin care Dodon şi Plahotniuc ar fi putut evita răspunderea penală a fost anulată

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a anunţat joi, 5 decembrie, că ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale în cazul finanţării externe a PSRM, recunoscută de Dodon în cadrul târgului cu Plahotniuc, la fel ca şi ordonanţa NUP în cazul uzurpării puterii de stat, a fost ANULATĂ.

„Potrivit Procuraturii Anticorupţie, care a examinat plângerea lui Năstase, „la 26 noiembrie 2019, în rezultatul examinării materialelor procesului penal menţionat din alte motive decât cele invocate de dvs. (Andrei Năstase n.r.) prin ordonanţa subsemnatului, a fost dispusă anularea ordonanţei de refuz în pornirea urmăririi penale din 08.07.2019, ca fiind neîntemeiată şi lovită de nulitate”.

Totodată, Năstase a ţinut să comenteze că din acest motiv, Dodon, consultat de strategi electorali de sorginte kgb-istă, lansează în mod criminal în spaţiul public calomnii şi falsuri, atât cu scopul de a-l denigra, cât şi pentru a anihila mediatic efectele şi ecourile demersurilor sale de anchetare penală a acestuia pentru trădare de patrie şi pentru finanţarea rusească a partidului său cu milioane de dolari.

„Ordonanţa din 8 iulie 2019 emisă de procuratura de buzunar a lui Plahotniuc este parte componentă a înţelegerii dintre Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc, ca ambii să evite răspunderea penală binemeritată şi să li se claseze cauzele penale pornite în privinţa faptelor lor infracţionale, iar anularea acestei ordonanţe este un succes al întregii noastre societăţi”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a lui Andrei Năstase.

În context, liderul PPDA, a ţinut să reitereze că, aşa cum a afirmat public anterior, îl va acţiona în judecată civilă, dar şi sub aspect contravenţional pe preşedintele Dodon, pentru manipulare prin minciună, fake news-uri, minciuni şi atacuri la persoană.