Andrei Năstase: Plahotniuc nu este deranjat deloc de presiunea partenerilor străini

Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr
Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (Epoch Times România)

În apropierea protestului anunţat de către opoziţia pro-europeană din Republica Moldova, în comun cu Consiliul Marii Adunări Naţionale, pentru data de 17 septembrie, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat, în cadrul unui interviu pentru Tribuna, că moldovenii trebuie să vină în faţa Parlamentului dacă vor să trăiască demn în ţara lor alături de cei care au fost cândva forţaţi să plece din cauza sărăciei, corupţiei, nesiguranţei şi incertitudinii.

„Dacă nu mai vrem o ţară în care viaţa unui om, sănătos sau bolnav, nu costă nimic şi e curmată cu bestialitate, iar moartea lui e tăinuită de torţionarii din 7 aprilie, nepedepsiţi nici până azi, protestul civic, masiv şi paşnic e un important mijloc democratic de exprimare a năzuinţelor şi puterii populare. În faţa sutelor de mii de oameni revoltaţi nu a rezistat nici un regim”, a punctat politicianul.

Cât despre protestul anunţat de preşedintele Igor Dodon, la doar o săptămână de la cel anunţat de societatea civilă şi opoziţia pro-europeană, Năstase a specificat că Dodon nu acţionează de sine stătător, ci doar la comandă, cum a făcut-o, în general, din 2010 încoace, de când Plahotniuc l-a scos din PCRM şi i-a făcut partid pentru a-l putea folosi drept colac de salvare atunci când va fi nevoie.

„Trebuie să ne pătrundem adânc de ideea că manifestaţia preconizată de Dodon şi Plahotniuc, pe banii furaţi de la moldoveni şi contribuabilii europeni e menită să demonstreze Occidentului că susţinătorii vectorului estic sunt mai numeroşi şi că, în aceste condiţii, regimul oligarhic este salvatorul vectorului pro-european. Această stratagemă este una falsă, deoarece Dodon şi Plahotniuc plătesc şi şantajează aşa-zişii protestatari, în timp ce susţinătorii noştri nu au mijloace de locomoţie pentru a se deplasa la Chişinău”, a adăugat preşedintele Platformei DA.

Reamintim că protestul care urmează să aibă loc la Chişinău, la 17 septembrie, este împotriva noului sistem de vot impus cetăţenilor de actuala guvernare, despre care şi Comisia de la Veneţia a declarat că nu este oportun pentru Moldova în condiţiile actuale de guvernare, unii europarlamentari avertizând desspre sistarea finanţării pentru Moldova. În context, liderul Platformei DA a subliniat că Plahotniuc nu este deranjat absolut deloc de presiunea partenerilor externi, atâta timp cât nu-l vizează personal, cât nu-i afectează averea, libertatea, viaţa mai mult decât îndestulată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe