Andrei Năstase: Sunt justificate criticile cetăţenilor care îşi doresc schimbări rapide în toate domeniile

Vicepremierul Năstase afirmă că este înţeleasă nerăbdarea oamenilor obosiţi de anii petrecuţi într-o atmosferă irespirabilă, sufocantă, grea şi dorinţa acestora de a dinamiza lucrurile şi de a accede cât mai repede la normalitate.
Andrei Năstase, liderul Platformei DA
Andrei Năstase, liderul Platformei DA (facebook.com/andrei năstase)

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase susţine că în prezent situaţia din Republica Moldova este complicată de rezistenţa disperată a sistemului edificat de Plahotniuc, dar procesele începute nu mai pot fi stăvilite de nicio forţă politică retrogradă sau voinţă obscură antipopulară.

Declaraţiile acestuia vin în contextul împlinirii a patru ani de la Marea Adunare Naţională organizată de Platforma DA la 6 septembrie 2015, când peste 100 de mii de cetăţeni din toată ţara s-au adunat la Chişinău pentru a cere demisia guvernării PD, restituirea miliardelor furate, eliberarea instituţiilor statului din captivitatea oligarhică.

Politicianul notează că blocul ACUM, format din Platforma DA şi PAS, având ca bază un program complex de reabilitare a situaţiei în toate domeniile de dezvoltare a ţării şi de edificare a unui stat de drept în R. Moldova, a iniţiat schimbarea reală a situaţiei pe diverse dimensiuni, eradicarea corupţiei mari şi mici, investigarea şi tragerea la răspundere a tuturor vinovaţilor pentru comiterea crimelor economice şi de alt gen împotriva statului.

Liderul Platformei DA scrie pe pagina sa de Facebook că procesele de eradicare a urmărilor nefaste ale unui regim autocratic, criminal sunt departe de a se fi încheiat şi criticile oamenilor care îşi doresc o schimbare rapidă, mai ales în justiţie, sunt justificate, fiind înţeleasă nerăbdarea cetăţenilor obosiţi de anii petrecuţi într-o atmosferă irespirabilă, sufocantă, grea şi dorinţa lor de a dinamiza lucrurile, de a accede cât mai repede la normalitate.

„Ceea ce pot să vă spun cu siguranţă este că noi ne străduim cu toată ardoarea şi suntem în deplină competenţă să facem tot ce ne stă în puteri pentru a atinge scopurile pe care ni le-am propus de la bun început – încă de atunci, de la 6 septembrie 2015. Nu uităm nimic, nu iertăm crimele odioase şi nu vom trăda niciodată idealurile poporului”, a concluzionat vicepremierul Andrei Năstase, fiind sigur că se va reuşi, chiar dacă e greu sau uneori pare imposibil.