Andrei Pleşu: "Biografia mea politică şi diplomatică s-a încheiat"

Andrei Pleşu
Andrei Pleşu (Epoch Times România)

După ce în presă s-a vehiculat informaţia că va fi numit ambasador la Paris, Andrei Pleşu explica, într-un editorial publicat pe adevărul.ro, că informaţia nu are niciun fundament real şi că biografia sa politică şi diplomatică s-a încheiat.

"Orice „revenire în scenă” de altă natură decât cea legată de meseria mea de scriitor nu mai poate fi avută în vedere.", afirmă Pleşu.

"Nu, nu voi fi ambasador la Paris, n-am primit, în acest sens nici o „invitaţie” şi – chiar dacă aş fi primit-o – aş fi refuzat-o politicos. Oricât de neîntemeiat, zvonul şi-a făcut, totuşi, treaba: oştirea, deloc neglijabilă, a celor care mă detestă a fructificat o nouă ocazie de a repune pe tapet temele standard ale ”înfierării” mele: omul tuturor regimurilor, sinecuristul lacom, pupincuristul lucrativ, nesătulul consumator de ecleruri (?!), băsistul nevindecabil, străinul de ţară, masonul, ţiganul, licheaua. Nu mă mai satur! Bătrîn, gras şi pofticios, o nulitate umflată, un veşnic aspirant la titluri, putere şi privilegii.", li se adresează scriitorul criticilor săi.

Articolul lui Andrei Pleşu poate fi cititaici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.