Andrei Pleşu: "Domnul Ponta a avut o ocazie în plus să se facă de râs"

Reacţia lui Victor Ponta, care (re)declarat plagiator a sărit să critice guvernul este în linia trivialităţii şi a confuziei morale şi mentale cu care fostul premier ne-a obişnuit, consideră Pleşu, declarându-se perplex că Ponta a putut juca un rol atât de important în politică.
Andrei Pleşu
Andrei Pleşu (Florin Chiriă)

"Ideea că profesioniştii care îţi dovedesc furtul sunt "politruci" este de natură să mă lase – a câta oară? – perplex că un personaj atât de nelalocul lui a putut să joace un rol în politica românească şi s-ar putea să mai joace”, a comentat Andrei Pleşu declaraţiile acide ale lui Ponta care, după ce CNADTCU a ajuns la concluzia că acesta şi-a plagiat teza de doctorat, a găsit cu cale să ironizeze guvernul de tehnocraţi.

Redăm declaraţia făcută de Andrei Pleşu pentru news.ro, pe această temă.

”S-a întâmplat un lucru normal, care trebuia să se rezolve prompt, prin procedurile academice curente, la vremea când s-a produs frauda. Faptul că a fost nevoie de atîta tapaj pentru a se ajunge la o constatare de ordinul evidenţei arată că trăim, pe mai multe planuri, într-o dezordine cronică. Domnul Ponta a avut o ocazie în plus să se facă de râs cu declaraţii de tipul "Pe vremea mea nu se indicau sursele", ceea ce arată nivelul lui universitar şi intelectual. O ocazie să se facă de râs a avut şi comisia din 2012, care s-a străduit împotriva argumentelor unor specialişti să îl scoată nevinovat. Cât despre reacţia de-acum a fostului prim-ministru, ea este în linia trivialităţii şi a confuziei morale şi mentale cu care domnia sa ne-a obişnuit. Ideea că profesioniştii care îţi dovedesc furtul sunt "politruci" este de natură să mă lase – a câta oară? – perplex că un personaj atât de nelalocul lui a putut să joace un rol în politica românească şi s-ar putea să mai joace”, a argumentat Andrei Pleşu.

CNADTCU a ajuns joi la concluzia că Victor Ponta şi-a plagiat teza de doctorat, fostul premier având la dispoziţie 10 zile să conteste decizia. După ce se va tranşa, în mod definitiv, problema, CNADTCU va putea solicita ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, să-i retragă lui Victor Ponta titlul de doctor, acest lucru fiind obligatoriu.

După publicarea informaţiei în presă, Victor Ponta a reacţionat trimiţând săgeţi otrăvite la adresa Guvernului:

"Ok - tehnocraţii au rezolvat principala problemă a ţării - mi-au luat şi ei doctoratul (ca Băsescu în 2012)! (...) Sunt onorat de efortul pe care ditamai Guvernul de tehnocraţi l-a făcut doar pentru persoana mea - o ordonanţă de urgenţă doar pentru mine, o Comisie doar pentru mine (când am primit verdictul de neplagiat în 2012 de la acelaşi CNACTDU a mai fost o teză de doctorat examinată în acelaşi timp - fac pariu că nu aveţi "Curaj" să o revedeţi şi pe aceea).(...) Şi de azi mă ocup să îmi fac o nouă teză de doctorat cu tema "Fabuloasa Guvernare Tehnocrată şi măreţele sale realizări pentru poporul român" - that will be fun!" a scris Ponta pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne