Andrei şi Viorel Hrebenciuc audiaţi la DNA Braşov. "Seniorul" se dă persecutat politic

Victor Hrebenciuc
Victor Hrebenciuc (Epoch Times România)

Andrei Hrebenciuc, fiul politicianului Viorel Hrebenciuc, este audiat, joi dimineaţă, la DNA Braşov, unde a ajuns însoţit de tatăl său. Cei doi au ajuns la DNA Braşov în jurul orei 04.00, relatează Mediafax.

La intrarea în sediul DNA, Viorel Hrebenciuc, urmărit penal în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, a declarat că el şi fiul său sunt nevinovaţi.

Totodată, politicianul, înregistrat de procuroriii anticorupţie în timp ce se lăuda că îl va folosi pe Ilie Sârbu, socrul lui Ponta "ca sa îl calce pe cap" pe directorul Romsilva a declarat că adevărata ţintă a DNA este Victor Ponta şi candidatura sa la Preşedinţie şi că el şi fiul său sunt nevinovaţi.

Reamintim că Viorel Hrebenciuc este acuzat în dosarul retrocedărilor de păduri de infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, constând în cazul de faţă în 43.000 de hectare de păduri.

Viorel Hrebenciuc mai are încă două dosare pe rol, cel mai recent dintre ele vizând obţinerea de către politician, prin intermediul fostului şef al SPP, Dumitru Iliescu, de informaţii din interiorul DNA despre anchetele care îl vizau. Hrebenciuc mai este acuzat, de asemenea, că s-ar fi oferit să tragă sfori în PSD pentru ca Şova să preia partidul, în eventualitatea în care Victor Ponta va ieşi preşedinte), Şova oferindu-i, în schimb, sprijin pentru iniţierea unei legi a graţierii şi amnistierii unor pedepse.

Cei doi colegi din PSD au convenit să-l determine pe ministrul Justiţiei să lanseze un proiect de lege menită să abroge art. 13 din Legea nr. 78/2000 privind faptele liderilor de partid, sindicat sau patronat. Proiectul l-ar fi vizat în mod nemijlocit (şi) pe Hrebenciuc, împiedicând tragerea sa la răspundere penală. În această cârdăşie ar fi trebuit cooptat şi ministrul Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne