Angela Merkel cade în timp ce încearcă să se urce pe un podium. Incidentul naşte noi îngrijorări privind sănătatea cancelarului german

Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel (Sean Gallup/Getty Images)

Cancelarul german Angela Merkel s-a împiedicat şi a căzut pe scenă în timpul unui eveniment de afaceri la Berlin aseară.

Odată urcată pe podium pentru a-şi susţine discursul, Merkel a glumit: „Nu am văzut scările, le voi folosi data viitoare”.

Vara trecută, Merkel a suferit o serie de episoade în care tremura incontrolabil şi vizibil.

Primul a avut loc în iunie, în momentul în care îl întâmpina pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi amândoi au stat nemişcaţi în timp ce ascultau imnurile naţionale.

Atunci cancelarul a acuzat un episod de deshidratare.

Câteva zile mai târziu, un nou episod de tremurat, în momentul în care stătea în spatele preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier.

Al treilea episod în care tremura necontrolabil şi foarte puternic a avut loc în timpul unei vizite a premierului finlandez - din nou în timp ce erau cântate imnuri naţionale.

Merkel a reacţionat la îngrijorările publice cu privire la sănătatea ei, susţinând că sănătatea sa este bună. Cu toate acestea, la scurt timp Merkel a plecat într-o vacanţă de o lună şi a încetat să stea în picioare în timpul imnurilor naţionale.