Angela Merkel, Mark Zuckerberg planifică să "facă ceva" cu postările "rasiste" de pe Facebook

Cancelarul german Angela Merkel a fost auzită live cum îl confrunta pe CEO-ul companiei Facebook, Mark Zuckerberg din cauza postărilor împotriva migranţilor
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Cancelarul german Angela Merkel a fost auzită datorită unui microfon deschis cum îl confrunta pe CEO-ul companiei Facebook, Mark Zuckerberg din cauza postărilor împotriva migranţilor, pe fondul plângerilor din partea guvernului său că reţeaua socială nu "face destul" pentru a limita comentariile rasiste.

Schimbul de cuvinte dintre cei doi a fost auzit pe fondul unei transmisii în direct de pe site-ul Naţiunilor Unite, în timp ce participanţii îşi ocupau locurile la un summit ONU ce a avut loc la New York sâmbătă, potrivit Bloomberg.

După ce Merkel l-a întrebat pe Zuckerberg despre postările dure pe fondul crizei refugiaţilor, CEO-ul Facebook a declarat că "trebuie să facem ceva", cu privire la această problemă.

"Lucrezi la asta?" l-a întrebat Merkel în limba engleză.

"Da", a răspuns Zuckerberg potrivit relatărilor, înainte ca transmisia să fie întreruptă.

Un val de refugiaţi sirieni care solicită azil în Germania a stimulat atacuri asupra centrelor de refugiaţi şi alimentarea unui sentiment anti-imigraţie. La începutul acestei luni, Facebook a promis să cureţe conţinutul rasist de pe site-ul său german prin parteneriatul cu o companie watchdog al Internetului german, numită "Monitorizarea Voluntară a Furnizorilor de Servicii Multimedia", care avea sarcina de a monitoriza postările suspectate de ură rasială.