Angelina Jolie a suferit o paralizie facială după separarea de Brad Pitt

Actriţa rupe tăcerea într-un interviu: „Plângeam sub duş, astfel încât copiii mei să nu mă vadă."
Actriţa Angelina Jolie
Actriţa Angelina Jolie (Pascal Le Segretain / Getty Images For Paramount)

Nici chiar cele mai frumoase femei din lume nu sunt scutite de suferinţe fizice cauzate de probleme emoţionale. Atunci când suferinţa inimii este foarte puternică, corpul ne „vorbeşte“, dă semnale, acest lucru fiind experimentat personal şi de Angelina Jolie. Separarea de Brad Pitt nu numai că i-a paralizat o mare parte a vieţii, dar, de asemenea, şi jumătate din faţă, care a devenit imobilă.

Actriţa a suferit o paralizie facială periferică, aşa-numita „paralizie Bell“ (Bell's palsy) . Aceasta este o paralizie temporară, care are loc prin deteriorarea unor nervi ai feţei, conform Institutului Naţional de Tulburări Neurologice şi Accident Vascular Cerebral din Statele Unite. Este o afecţiune rară care afectează în fiecare an una din 5.000 de persoane, între vârsta de 16 şi 60 ani, conform Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie.

„Uneori, în familie, femeile se pun pe ultimul loc. Până când acest lucru se manifestă în propria lor sănătate“, afirmă actriţa, într-un interviu acordat revistei Vanity Fair.

Până în prezent, Jolie, care are şase copii împreună cu starul hollywoodian, a ales o tăcere respectuoasă cu privire la despărţirea lor, chiar dacă fostul ei soţ şi-a atribuit în mod public o mare parte din vină pentru separare, din cauza dependenţei sale de alcool. Actriţa a rupt tăcerea şi a relatat propria versiune a evenimentelor care au dus la divorţul îndelung mediatizat.

Uzură emoţională

Într-o povestire emoţionantă, actriţa dezvăluie cum plângea sub duş pentru a evita să-şi îngrijoreze copiii. Din cuvintele sale, este clar că ruptura de soţul său după 13 ani de relaţie şi aproape trei de căsătorie nu a fost bruscă, dar a avut de-a lungul timpului implicaţii atât fizice, cât şi emoţionale. „Plângeam sub duş, astfel încât copiii mei să nu mă vadă", a mărturisit actriţa de 42 ani, care a specificat că relaţia sa cu Pitt, în vârstă de 53 ani", devenise foarte dificilă".

În acelaşi interviu, Jolie a recunoscut că una dintre principalele provocări cu care a trebuit să se confrunte, atunci când a devenit conştientă de faptul că fundamentul căsătoriei lor a început să se destrame, a fost să pară o femeie puternică în faţa copiilor. „Ei trebuie să ştie că totul va fi bine, chiar şi atunci când nu eşti bine“, a spus Jolie. În timpul conversaţiei, actriţa şi-a deschis complet inima, menţionând, de asemenea, schimbările suferite în acest timp de corpul său: „Am mai multe fire de păr alb şi pielea uscată. Nu ştiu dacă este din cauza menopauzei sau dacă este doar anul dificil pe care l-am avut".

Ceea ce Angelina Jolie a lăsat să se înţeleagă în interviul său pentru revista Vanity Fair este că, în spatele imaginii de „cuplu perfect“ pe care îl forma cu Pitt, impusă de lumea de la Hollywood, ceea ce există cu adevărat este doar o femeie care încearcă cu toate forţele sale să fie o mamă bună. „De nouă luni încerc să fiu bună în rolul de gospodină, curăţ mizeria lăsată de căţel, spăl vase şi citesc poveşti pe timp de noapte, şi m-am îmbunătăţit în toate cele trei lucruri“.

Mai multe informaţii: Vanity Fair