ANI solicită instanţei supreme să judece dosarul lui Iohannis înaintea celui de-al doilea tur

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat, miercuri, instanţei supreme să decidă în privinţa dosarului de incompatibilitate a candidatului ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, până la începerea celui de-al doilea tur al alegerilor, relatează Mediafax.

În acest sens, ANI a depus mai multe documente la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), susţinând schimbarea termenului de judecată al dosarului de incompatibilitate. Marţi, ÎCCJ a stabilit că va începe judecarea dosarului pe 18 noiembrie, la două zile după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

În urma solicitărilor ANI, rămâne ca instanţa supremă să se decidă dacă va restabili o dată pentru judecarea dosarului lui Klaus Iohannis sau dacă va păstra data stabilită marţi.

ANI a decis, în aprilie 2013, că Iohannis se află în stare de incompatibilitate deoarece a deţinut funcţia de primar al Sibiului în timp ce era reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu şi SC Pieţe SA.

Instanţa supremă urmează să decidă definitiv dacă primarul Iohannis s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada când reprezenta municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne