ANI solicită Parlamentului revocarea urgentă din funcţie a lui Mora şi Stoica

Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), sediul central
Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), sediul central (Epoch Times România)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat din nou conducerii Parlamentului revocarea din funcţie a senatorului PNL Akos Mora şi a deputatului PDL Ştefan Stoica, avertizând în caz contrar cu aplicarea de sancţiuni contravenţionale şi sesizarea organelor de cercetare penale, relatează Agerpres.

Cei doi parlamentari sunt declaraţi incompatibili de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) printr-o decizie definitivă.

”În situaţia în care deciziile ÎCCJ nu vor fi aplicate cu celeritate, în sensul dispunerii sancţiunilor disciplinare de revocare din funcţie, Agenţia va proceda la aplicarea de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au în atribuţii ducerea la îndeplinire a sentinţei judecătoreşti, precum şi la sesizarea organelor de cercetare penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, în conformitate cu dispoziţiile art. 287 din Codul penal”, se precizează într-un comunicat al ANI remis luni AGERPRES.

Potrivit unei scrisori publicate săptămâna trecută de Ştiripesurse, ANI a trimis o scrisoare formală şi preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, solicitându-i să pună de urgenţă în aplicare decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ ).

În scrisoarea instituţiei anticorupţie, a doua de acest gen, după ce prima a fost respinsă de Tăriceanu din diverse motive, preşedintele Senatului era de asemenea avertizat că va deveni pasibil de sancţiuni contravenţionale şi referire către organele abilitate, dacă nu va implementa de urgenţă solicitarea ANI.

ANI a mai reamintit că, de la constatarea definitivă a stării de incompatibilitate a celor doi parlamentari şi până în prezent, toate drepturile salariale primite de Mora şi Stoica pot constitui un prejudiciu în cazul demarării unei anchete penale.

Potrivit ANI, senatorul PNL Akos Mora a intrat în starea de incompatibilitate când SC Moragroind SRL, societate în care avea calitate de director şi asociat, a încheiat contracte cu mai multe unităţi aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Mureş şi alte unităţi administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Mureş.

Deputatul PDL Ştefan Stoica a fost găsit incompatibil de ANI când a activat, concomitent, în rolul de consilier judeţean al CJ Dolj şi cel de director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova din cadrul Companiei Naţionale de Austrostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne