Animals International ia atitudine: Guvernul României să oprească urgent exportul cu animale vii [video]

Organizaţia Animals International a solicitat oficial Guvernului României să oprească de urgenţă exportul cu animale vii, avertizând că ţara noastră riscă o anchetă a Uniunii Europene pe această temă.
Gabriel Păun
Gabriel Păun (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Animals International a publicat marţi o investigaţie legată de animalele vii din România exportate în ţări terţe din Africa şi Asia, din care reiese că a fost încălcată în mod sistematic legislaţia Uniunii Europene, o decizie a Curţii Europene de Justiţie şi standardele Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor.

"Această investigaţie scoate la lumină un eşec cras din partea oficialilor de a monitoriza exportul de animale vii. Animalele crescute în România sunt transportate în maniere care încalcă reglementările UE şi hotărârile Curţii Europene de Justiţie, în timp ce animalele sunt sacrificate în mod barbar cu încălcarea standardelor internaţionale", a declarat Gabriel Păun, director UE al organizaţiei Animals International.

Potrivit organizaţiei, cu peste 1,5 milioane de viţei şi oi exportate în fiecare an (în principal în Libia, Iordania şi Israel), România este cel mai mare exportator de animale vii către ţări terţe din UE. Imagini înregistrate în Egipt, Turcia, Liban, Palestina, Israel şi Iordania arată animale româneşti înspăimântate, pe deplin conştiente, manipulate şi legate brutal cu frânghii şi lanţuri sau chiar ridicate spre tavan de unul sau două picioare, înainte de a fi sacrificate prin tăieturi multiple în condiţii neigienice, într-un mediu care prezintă riscuri pentru sănătatea umană.

Animals International a arătat că, atunci când sunt utilizate, cuştile rotative de sacrificare devin instrumente suplimentare pentru tortură. În Egipt şi în Liban, lucrătorii sunt adesea neinstruiţi şi neechipaţi, temându-se de animale. În aceste ţări, manipularea animalului prin tăierea tendoanelor şi a ochilor sunt o rutină înainte de tăierea gâtului.

"Am prezentat deja o parte din această investigaţie Comisiei Europene şi Parlamentului European. Am înmânat alături de Eurogroup for Animals 1 milion de semnături Comisiei Europene acum 2 luni. Domnul Vytenis Andriukaitis, Comisarul European pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară a instituit imediat un grup de lucru pentru definirea unei strategii pe termen lung, care să înlocuiască exportul de animale vii cu carcase. În acelaşi timp, Parlamentul UE a iniţiat procedurile de înfiinţare a unui comitet de anchetă al Parlamentului European, pentru a investiga alegaţiile legate de aplicarea defectuoasă a Regulamentului (CE) nr. 1/2005 al Consiliului privind protecţia animalelor în timpul transportului. În ultimii ani, scandalurile Panama Papers şi cel cu falsificarea noxelor al Volkswagen au fost singurele subiecte care au devenit obiectul unor ample anchete ale Parlamentului European. Este nevoie de susţinerea a cel puţin 188 de europarlamentari pentru a începe procedura de anchetă. 207 au semnat deja iniţiativa, dar din păcate doar 2 din România, deşi le-am scris personal, la fiecare dintre cei 32 de europarlamentari din România", a precizat Gabriel Pun.

Animals International a atras atenţia că exportul cu animale vii continuă pentru simplul motiv că suferinţa este ţinută departe de ochii oamenilor, pe nave aflate în mijlocul oceanului sau în ţări din afara UE, la mii de kilometri distanţă.

"Majoritatea navelor utilizate pentru exportul viu sunt mai vechi de 40 de ani şi au condiţii precare de transport. Astfel, într-un incident tragic cel puţin 13.800 de oi româneşti au murit acum 2 ani în drum spre Iordania, dar guvernul acestei ţări a refuzat să ofere orice răspuns despre această tragedie. Cu toate acestea, Iordania rămâne în continuare cea mai mare piaţă de export a animalelor vii din România. În schimb, Israelul a interzis în mod repetat anul acesta importul de tauri din România pe motiv de probleme de bunăstare animală, animalele care au supravieţuit croazierei pe mare ajungând epuizate, bolnave şi murdare la destinaţie", a punctat organizaţia.

În cazul exporturilor cu camioane, Animals Internaţional susţine că niciunul dintre loturile observate la frontiera turcească nu ar fi trebuit să fie aprobat în România. Toate animalele observate în vara anului 2017 de către organizaţiile partenere (Animal Welfare Foundation si Eyes on Animals) au fost înghesuite în camioane supraaglomerate, la temperaturi maxime cuprinse între 35°C şi 44°C. Medicii veterinari oficiali nu ar fi trebuit să aprobe jurnale de călătorie pe această rută pe durata verii.

"Regulamentul CE 1/2005 prevede că temperatura din interiorul vehiculelor de transport pentru animale nu trebuie să depăşească 30°C. Mai mult, timpul mediu de aşteptare în interiorul frontierei pentru loturile româneşti a fost mai mare de 16 ore. Timpii lungi de staţionare, în combinaţie cu această caniculă insuportabilă au consecinţe tragice pentru animale. Toate animalele observate au fost stresate din cauza căldurii, multe dintre ele aflându-se în imposibilitatea de a face faţă condiţiilor de transport, iar o parte din taurii transportaţi au decedat, în cele din urmă, din cauza stresului termic. În ciuda acestor condiţii extreme, cele mai multe oi observate aveau un strat gros de lână şi nu erau deloc tunse. 80% din totalul camioanelor inspectate ce conţineau animale din România au avut probleme cu sistemul de hidratare, în timp ce 75% dintre camioanele inspectate aveau şi probleme suplimentare cu ventilaţia", a afirmat organizaţia.

"La bordul camioanelor sau al navelor de transport lipseşte cu desăvârşire un medic veterinar oficial care ar trebui să asigure conformitatea cu regulamentul UE privind transporturile şi Hotărârea Curţii Europene de Justiţie. În prezent companiile de transport nu sunt trase la răspundere cu privire la abuzul asupra animalelor pe durata transportului dincolo de graniţele UE deşi Curtea Europeană de Justiţie obligă Statele Membere să asigure bunăstarea animală până la destinaţie. Animalele din România sunt adesea transportate şi îngrăşate în alte ţări intermediare, înainte de sacrificarea lor barbară în Africa sau Asia. Adevărul despre exportul de animale vii nu a fost prezentat până în prezent pe larg publicului român şi agricultorilor. Deşi am trimis informări şi am solicitat audienţă la ministerul agriculturii şi la premier, Guvernul român rămâne nepăsător cu privire la condiţiile în care se desfăşoară exportul cu animale vii şi planifică chiar deschiderea de noi pieţe de export precum Yemen, Tunisia, Quatar sau Arabia Saudită. Situaţia a scăpat complet de sub control!, a concluzionat Gabriel Păun.

Animals Internaţional face apel către Guvernul României pentru a lua, imediat, următoarele măsuri:

1. Elaborarea unei strategii cu subvenţii eficiente pentru înlocuirea etapizată a exportului cu animale vii cu produse congelate sau refrigerate.

2. Până la schimbarea reglementărilor să fie luate toate măsurile necesare pentru a reduce timpul de transport al animalelor vii ce sunt destinate exportului în ţări din afara UE, în conformitate cu hotărârea obligatorie a Curţii Europene de Justiţie şi cu standardele stabilite de Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) privind condiţiile de sacrificare a animalelor.

3. Să se asigure punerea în aplicare şi verificarea îndeplinirii Regulamentului (CE) nr. 1/2005 al UE cu privire la transporturile rutiere şi maritime.

4. Să se asigure prezenţa unui veterinar numit oficial care să însoţească toate transporturile de animale pe mare.

5. Introducerea unui sistem de reglementare care să transfere responsabilitatea, din punct de vedere juridic, către firmele exportatoare, pentru a se asigura că bunăstarea animalelor se respectă pe întreg lanţul de custodie până la destinaţii din afara UE. Acest sistem de trasabilitate ar trebui să permită monitorizarea transportului animalelor pentru a se asigura că animalele pot fi urmărite de la punctul lor de plecare până la sacrificare.

6. Să solicite raportarea obligatorie a bolilor/ vătămărilor şi a deceselor survenite pe nave şi publicarea acestor informaţii.