"Anonimii" în acţiune: Protecţia Copilului, sesizată în legătură cu prezenţa copiilor la proteste

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului - instituţie aflată în subordinea Ministerului Muncii condus de Olguţa Vasilescu, care şi-a exprimat public nemulţumirea pe acest subiect - strânge date din teritoriu despre sesizările primite cu privire la părinţii care şi-au dus copiii la proteste.
Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protecţia Copilului cere ca până miercuri, la ora 16:00, direcţiile locale să trimită numărul de sesizări şi ce măsuri au luat în aceste cazuri, informează Digi24.

Decizia vine după ce, la Protecţia Copilului, au ajuns mai multe sesizări anonime privind participarea copiilor la manifestaţiile antiguvernamentale.

Un articol din legea pentru protecţia copilului specifică faptul că părinţii nu-şi pot folosi copiii pentru interesul propriu, acesta fiind invocat de Protecţia Copilului pe 8 februarie, într-un comunicat de presă adresat celor care merg la proteste însoţiţi de copii.

Dar, pe de altă parte, Convenţia cu privire la drepturile copiilor prevede că cei mici pot participa la întruniri paşnice.

Reacţia lui Ghinea

"Înţeleg că Protecţia Copiiilor se interesează de părinţii care au mers cu copiii la proteste. Avem deci intruziunea necunoscuţilor din parc - dar de ce nu are căciula? dar a mâncat? - adusă la nivel de politică de stat de către guvernul PSD. Dacă aşa cred că ne vor intimida, nu fac decât să ne enerveze. Sunt foarte mândru că am fost cu Tudor la proteste şi sunt sigur că va fi un om mai bun pentru că învaţă singur că oamenii liberi şi paşnici nu pot fi înfrânţi.

Şi mai e ceva ce guvernul şi stupizii care dau ochii peste cap la TV se fac că nu înţeleg: copilul nu e un bibelou de lăsat acasă, copilului îi şade bine cu părinţii. Dacă părinţii sunt la protest, ar fi ciudat să nu fie şi copilul. Evident, nu vorbesc despre proteste violente sau nocturne.

Şi cred că suntem mai în măsură decât guvernul PSD să judecăm. Tudor a fost cu noi peste tot, nu văd de ce ar sta acasă când noi protestăm. Deci, hai sictir!", a scris fostul ministru Cristian Ghinea, deputat USR, pe pagina sa de Facebook.