Antica artă japoneză de artizanat Hakone-Yosegi-Zaiku vă dezvăluie comori nepreţuite (video)

Cei cărora le plac obiectele de artizanat, de artă şi Japonia sunt invitaţi să urmărească acest video care prezintă o artă desăvârşită din antichitate.

Cutie de lemn decorată cu antica artă japoneză de artizanat Hakone-Yosegi-Zaiku
Cutie de lemn decorată cu antica artă japoneză de artizanat Hakone-Yosegi-Zaiku (hakone.or.jp)

La vest de Tokyo, la poalele muntelui Fuji, se află renumitul oraş Hakone, cunoscut pentru izvoarele sale termale. Dar oraşul ascunde o altă frumuseţe: un tip de artizanat din lemn numit Hakone-Yosegi-Zaiku.

Hakone-Yosegi-Zaiku, o artă japoneză antică, este utilizată pentru a crea decoraţiuni sofisticate în cutii de lemn şi alte articole, folosind o largă varietate de lemn de multe colori, lemn care creşte în jurul parcului natural al muntelui Fuji.

Artizanii dulgheri taie cu grijă segmente de diferite soiuri de lemn şi, punându-le împreună, crează mozaicuri cu diferite forme geometrice în care nu sunt utilizate niciun fel de vopsele.

Apoi, folosind doar uneltele manual, ei taie foiţe subţiri din aceste mozaicuri cu scopul de a înfrumuseţa cu ele produsele din lemn lucrate artistic de către meşteşugari.

În acest videoclip îl puteţi vedea pe maestrul Tanegi Zukuri demonstrând arta sa, rezultatul unei tradiţii antice de peste 200 de ani. Este uimitor ce pot realiza cu răbdare meşteşugarii japonezi!