Antonescu despre criza din USL: Băsescu a avut o observaţie pertinentă

Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Întrebat dacă, prin declaraţiile făcute miercuri preşedintele Traian Băsescu doreşte să ajute PNL-ul în disputa pe care o are cu PSD-ul în ce priveşte instituirea lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier, liderul liberal a afirmat că şeful statului a avut o serie de observaţii pertinente.

"Nu Traian Băsescu ne poate da o mână de ajutor. A avut o observaţie pertinentă că într-adevăr este o criză artificială, mai ales dacă corelăm, conjugând-o în contextul fierbinte de la graniţă. Traian Băsescu vede că Klaus Iohannis este cheia blocajului pe care primul ministru şi PSD îl fac, tranformând o situaţie simplă, de rutină, înlocuirea a patru miniştri, care se putea face de acum două săptămâni, acum o săptămână sau de azi, cu convocarea Parlamentului, şi care sper să se facă luni, când Parlamentul revine la muncă", a afirmat Crin Antonescu, într-o intervenţie la Digi 24.

Şeful statului a făcut, miercuri seară, un apel public către cei doi lideri ai USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, "să revină la raţiune" şi să rezolve problema privind numirile noilor miniştri.

Liderul liberal a afirmat că a discutat cu premierul Victor Ponta şi i-a dat ultimatum până luni să respecte condiţiile puse anterior de liberali pentru restructurarea Guvernului, atenţionându-l că drumurile celor două partide se vor despărţi de luni dacă Iohannis nu va fi numit vicepremier şi ministru de Interne.

"Dacă doreşte să nu ne mai aibă parteneri de guvernare, nu mai doreşte şi îşi găseşte alţi parteneri de guvernare. Chestiunea poate fi rezolvată în jumătate de oră", a conchis Antonescu.