Antonescu va demisiona de la Senat numai dacă PSD sau PNL cer demisia

Parlamentul României, Senat. În imagine, Crin Antonescu
Parlamentul României, Senat. În imagine, Crin Antonescu (Epoch Times România)

Crin Antonescu, preşedintele Senatului, a declarat, joi seară, la Ploieşti, că nu are niciun motiv să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, însă în cazul în care i se va cere acest lucru de către unul din partidele care l-au propus, va renunţa la această funcţie.

Liderul PNL Crin Antonescu a afirmat, joi seară, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că nu are motive să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, însă dacă una din formaţiunile care l-au propus îi va cere să renunţe, nu va proceda la fel ca Mircea Geoană.

"Eu nu am, repet, vreun motiv să demisionez din funcţia de la Senat. Dacă PSD, că aţi vorbit pe şleau, spune: 'dom'le, noi, împreună cu PNL, v-am propus şi aşa aţi devenit preşedinte al Senatului, noi acum vă cerem să demisionaţi', nu o să fac ca domnul Mircea Geoană, să fug de acolo, să mă duc în birou, ei să încerce să mă prindă, să mă aducă iar… Deci, suntem oameni serioşi. Dacă PSD sau PNL, unul din cele două partide care m-au propus o cere, am dat-o imediat şi facem alte alegeri sau ce facem acolo. Dar nu vreau să-mi dau demisia pentru că asta înseamnă altceva, o demisie", a afirmat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a afirmat că în cazul în care PSD îi va cere să demisioneze, nu va solicita demisia din funcţia de premier a lui Victor Ponta, deşi acesta a fost propus şi susţinut de PNL la şefia Guvernului.

"Bineînţeles că nu le voi cere în această situaţie domnilor de la PSD, care acum altă grijă n-au, să fi aplicat cu aceeaşi măsură la domnul Ponta, pentru că şi domnul Ponta este prim-ministru în urma unei înţelegeri făcute cu Partidul Naţional Liberal, iar în momentul în care ei spun: «dom'le, ar trebui să demisionezi pentru că noi nu te mai susţinem», păi nici noi nu-l mai susţinem pe domnul Ponta. Da? Eu nu fac chestiunea asta pentru că după aceea încep să plângă că trebuie să meargă la Băsescu şi asta nu mai suport", a declarat Antonescu.

Ilie Sârbu, liderul Grupului PSD din Senat, a afirmat că dacă liberalii ies de la guvernare, Crin Antonescu ar trebui, "dacă ar avea onoare", să îşi prezinte demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.