„Apărăm Justiţia!” Acţiune de susţinere a Guvernului Sandu organizată marţi, la Parlament

Maia Sandu afirma că un regim al terorii a fost dat jos cu susţinerea oamenilor. Acum tot cu susţinerea acestora se va da lupta pentru scopul comun – de a construi o justiţie adevărată.
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale (Epoch Times România)

Platforma DA şi Partidul Acţiune şi Solidaritate componente ale blocului ACUM, organizează marţi, 12 noiembrie, o acţiune în susţinerea Guvernului Sandu.

Evenimentul, numit ”Apărăm Guvernul Maia Sandu! Apărăm justiţia!”, este anunţat pentru ora 10:00, în faţa Parlamentului moldovean, care la acea oră va începe examinarea moţiunii de cenzură depusă de Partidul Socialiştilor împotriva Cabinetului de miniştri.

”Creşterile salariale, reforma justiţiei vor fi oprite dacă deputaţii socialişti şi democraţi votează demiterea Guvernului! Venim mâine şi apărăm Justiţia!”, se arată în mesajul organizatorilor, postat pe Facebook.

În context, Maia Sandu a ţinut să sublinieze că a fost dat jos „un regim al terorii cu susţinerea oamenilor, tot cu susţinerea dumneavoastră vom lupta pentru scopul nostru comun - să construim o justiţie adevărată!”.

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandr Slusari susţine că a solicitat ca şedinţa Legislativului de marţi să fie convocată la orele 15:00. Dar contrar prevederilor Regulamentului Parlamentului (6 voturi pro (PSRM, PD), 6 voturi contra şi un vot de abţinere) doamna Greceanîi a decis unilateral că şedinţa plenară să aibă loc marţi, la orele 10.00.

„Eu înţeleg graba lui Dodon de a demite Guvernul ACUM. Nici noi nu am vrut să întindem mult acest deznodământ. Nu ştiu ce e asta? Frica de oameni, care pot veni la protest sau demonstrarea cum ar funcţiona legile în continuare cu guvernarea lui Dodon?”, a conchis parlamentarul.