Apel cu ameninţare. Igor Dodon: Moldovenii ”statalişti” să nu participe la evenimentele unioniste

Dacă acţiunile unioniste vor degenera în acte de violenţă, voi crea un Front Naţional, care să mobilizeze toţi cetăţenii R. Moldova la acţiuni de protejare a ţării, anunţă şeful statului.
Marş unionist la Chişinău
Marş unionist la Chişinău (Epoch Times România)

Preşedintele Igor Dodon susţine că Centenarul Unirii s-ar fi transformat într-o operaţiune de sfidare a statalităţii moldoveneşti, cu mobilizarea diferitor organizaţii unioniste finanţate din exterior, iar adunarea unionistă din 25 martie preconizată a avea loc la Chişinău ar putea avea un caracter provocator şi violent, de aceea îndeamnă cetăţenii Republicii Moldova să nu participe la evenimente ”care comportă riscuri şi care reprezintă o pată ruşinoasă pe obrazul Patriei noastre”.

Mai mult, şeful statului consideră că acţiunile preconizate ar fi parte a unui amplu scenariu antistatal, care ţinteşte subminarea încrederii moldovenilor în propria ţară şi urmăreşte manipularea lor ideologică şi psihologică pentru a-i determina să renunţe la independenţa şi suveranitatea R. Moldova, pe calea acceptării unei uniri, de fapt a unei anexări teritoriale la statul român.

În context, preşedintele Dodon îndeamnă ”cetăţenii patrioţi şi statalişti să nu iasă pe 25 martie la acţiuni de contraprotest în faţa unioniştilor”, pentru a nu le da prilej de autovictimizare şi de provocări.

”Dacă lucrurile vor degenera pe 25-27 martie sau în săptămânile apropiate, voi anunţa crearea unui Front Naţional, care să mobilizeze toţi cetăţenii R. Moldova la acţiuni concrete de protejare a ţării şi a poporului”, a conchis şeful statului.

Menţionăm că pe 25 martie, la Chişinău, reprezentanţi şi susţinători ai organizaţiilor unioniste de pe ambele maluri ale Prutului intenţionează să iasă în stradă pentru a marca, pe de o parte, cei 100 de ani de la momentul istoric în care Sfatul Ţării de la Chişinău a votat ca Basarabia să revină la Patria mamă România, iar, pe de altă parte, să ceară Reîntregirea. Organizatorii evenimentului atenţionează că doar naţiunea română rămâne în continuare singura care suportă consecinţele unui pact criminal semnat de Ribbentrop şi Molotov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe