Apel paşnic în Washington: Persecuţia împotriva Falun Gong trebuie să înceteze

Congressmanul Dana Rohrabacher la un miting de aproximativ 5 mii de persoane care cer regimului comunist chinez oprirea persecuţiei Falun Gong, Washington 20 iunie 2018.
Congressmanul Dana Rohrabacher la un miting de aproximativ 5 mii de persoane care cer regimului comunist chinez oprirea persecuţiei Falun Gong, Washington 20 iunie 2018. (Edward Dai/Epoch Times)

Mii de practicanti Falun Gong au împânzit miercuri peluza din vestul Capitoliului, în Washington, D.C., pentru a protesta împotriva persecuţiei la care sunt supuşi în China - inclusiv la recoltarea forţată de organe pe viu - şi împotriva cauzei acestei persecuţii: comunismul.

La eveniment au luat cuvântul 5 membri ai Congresului, precum şi reprezentanţi ai mai multor organizaţii nonguvernamentale şi ai Comisiei pentru Libertate Religioasă Internaţională din Statele Unite. Totodată, 23 de membri ai Congresului au trimis scrisori de susţinere.

Practicanţii au afişat bannere pe care erau scrise mesaje care cereau încetarea persecuţiei şi atrăgeau atenţia asupra pericolului comunismului. Unele dintre mesaje atenţionau: “Obiectivul final al comunismului: distrugerea rasei umane”, “Spectrul malefic al comunismului conduce lumea”, “Singura speranţă a umanităţii este întoarcerea la tradiţie” şi “Singura speranţă a umanităţii este îmbunătăţirea moralităţii”.

Ileana Ros-Lehtinen, membră a Congresului, s-a adresat celor prezenţi la eveniment. Înainte de a rosti vreun cuvânt din remarcile pregătite în prealabil, a privit numeroasele bannere. Apoi, a declarat că ştie ce este spectrul malefic al comunismului din propria experienţă în Cuba şi din faptul că acolo sunt suprimate toate libertăţile. “Scopul final al comunismului este distrugerea rasei umane – ştiu personal că acest lucru este adevărat”, a precizat ea.

Alan Adler, director executiv al Friends of Falun Gong şi gazdă a evenimentului, a pus întrebarea de ce continuă Partidul Comunist Chinez, de aproape 2 decenii, să persecute un grup paşnic de oameni care fac meditaţie. A afirmat că răspunsul se află în “agenda ascunsă a comunismului”.

Adler a declarat că “indiferent ce forme ar putea lua comunismul, unicul lui obiectiv este distrugerea umanităţii”, adăugând că, de fapt, comunismul distruge tradiţiile şi ne îndepărtează de divin.