APIA Suceava: Director suspendat în cazul subvenţiilor ilegale, repus în funcţie

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Eugen Mogoş, directorul executiv al APIA Suceava, care a fost suspendat din funcţie după ce procurorii DNA au început să facă cercetări într-un dosar privind acordarea ilegală de subvenţii agricole, a fost repus în funcţie, dar deocamdată pleacă în concediu de odihnă, potrivit Mediafax.

Mogoş a declarat că suspendarea sa din funcţia de director executiv al APIA Suceava a încetat de miercuri: "De ieri mi-am reluat activitatea".

Acesta a menţionat că după ce se va întoarce din concediu de odihnă urmează să-şi desfăşoare activitatea într-un alt centru judeţean al APIA, detaşarea făcându-se la solicitarea procurorilor DNA.

"La întoarcerea din concediu e posibil să merg într-un alt centru judeţean pentru o perioadă de timp", a susţinut Mogoş.

Eugen Mogoş a precizat că se continuă cercetările în dosarul care îl vizează, aşa că este posibil să mai fie chemat la audieri. Acesta nu a mai dat detalii în ce priveşte ancheta sau încetarea suspendării sale din funcţia de director executiv al APIA Suceava.

Dorel Gheorghe Benu, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Eugen Mogoş, directorul APIA Suceava, Eugen Mogoş, directorul adjunct al APIA Suceava, pecum şi alte cinci persoane sunt cercetaţi într-un dosar de acordări ilegale de subvenţii agricole în judeţul Suceava.

În acest dosar, se fac cercetări care vizează admiterea la plată a unor cereri de acordare a sprijinului financiar pe suprafaţă sau în domeniul zootehnic, unor persoane fizice, juridice, parohii şi mănăstiri care nu îndeplineau condiţiile de eligibilitate. În anul 2012 au fost aprobate 193 de dosare, iar în 2013 au fost aprobate 213 dosare de subvenţii pentru parohii şi mănăstiri din judeţul Suceava, potrivit documentelor anchetatorilor

Ancheta se referă la subvenţii acordate în perioada 2012-2014, prejudiciul estimat fiind de peste cinci milioane de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne