Arabia Saudită bombardează o bază aeriană yemenită din Lahij

Rămăşiţele  unui avion de luptă yemenit distrus în 4 mai 2015 de un atac aerian  saudit asupra aeroportului internaţional din Sana’a.
Rămăşiţele unui avion de luptă yemenit distrus în 4 mai 2015 de un atac aerian saudit asupra aeroportului internaţional din Sana’a. (Captură Foto)

Avioanele de luptă ale Arabiei Saudite au bombardat o bază aeriană din provincia yemenită Lahij, în sudul ţării, distrugând pista bazei aeriene şi câteva avioane de luptă yemenite, conform rapoartelor media de miercuri.

Forţele saudite au lansat atacuri şi asupra districtului al-Haradh din provincia Hajjah, ucigând o persoană şi rănind alte câteva.

În plus, rapoartele media au susţinut că mai mulţi oameni au fost răniţi şi ucişi în raidurile aeriene saudite asupra districtului Kata’af din provincia nord-vestică Sa’ada.

Avioanele de luptă saudite au bombardat şi Academia de poliţie din Yemen, în provincia sud-vestică Dhamar. De asemenea, mai multe bombe au fost aruncate şi asupra unei zone rezidenţiale din districtul Khormakssar, în provincia yemenită sudică Aden.

La rândul lor, luptătorii Houthi au ucis un anumit număr de militanţi ai grupului jihadist Statul Islamic în districtele al-Mualla şi Attawahi.

De asemenea, au existat rapoarte cu privire la lupte izbucnite în districtul Sharas din provincia Aden între forţele loiale fostului preşedinte yemenit Abd Rabbuh Mansur Hadi şi armata yemenită. Luptătorii Houthi s-au ciocnit la rândul lor cu forţele loiale lui Hadi în acelaşi district.

Nu au existat rapoarte imediate cu privire la numărul victimelor sau al gradului distrugerilor materiale provocate în timpul luptelor din Sharas.

Rapoartele media yemenite au susţinut că luptătorii Houthi au vizat satul al-Khobah, situat la graniţa yemenito-saudită, ucigând şi rănind mai multe persoane.

Marţi, şeful biroului politic al grupării Houthi, Saleh Ali al-Sammad, a lăudat puternica rezistenţă a Yemenului în faţa a ceea ce el a descris ca fiind o agresiune militară continuă din partea regimului Al Saud, subliniind că yemeniţii vor oferi un răspuns potrivit Riadului.

Arabia Saudită şi-a început agresiunea militară împotriva Yemenului în 26 martie – fără un mandat ONU – într-o încercare a de submina comitetele populare susţinute de mişcarea Houthi Ansarullah şi pentru a-l readuce la putere pe Hadi, un aliat devotat al Riadului.

În 1 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că peste 1.240 de oameni şi-au pierdut vieţile şi 5.044 au fost răniţi în Yemen în perioada 19 martie - 27 aprilie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe