Arabia Saudită interzice sărbătorirea Anului Nou occidental

Jocuri de artificii în noaptea de Revelion
Jocuri de artificii în noaptea de Revelion (Epoch Times România)

La Riad a fost lansată fatwa pentru 31 decembrie: nu se poate sărbători sfârşitul anului 2013. Au fost puse sub control vânzările de articole care ar putea fi legate de sărbătoare, care este considerată drept prea occidentală pentru poliţia religioasă. Sunt interzise, de asemenea, focurile de artificii.

Sfârşitul anului occidental este interzis în Arabia Saudită. Nu numai pentru că nu există în calendarul local, dar şi pentru că pe această temă există o fatwa, adică o opinie, în acest caz negativă, a unui judecător islamic.

În Arabia Saudită, 31 decembrie 2013 occidental este în realitate 27 Safar 1435: o zi ca oricare alta. Sfârşitul anului saudit va cădea pe 25 octombrie 2014. Dar în ţară, se pare că există persoane care ar dori să sărbătorească noaptea de 31 decembrie sau care ar dori să facă o afacere din această sărbătoare occidentală. Deci, aici intervine fatwa: este interzisă sărbătorirea Anului Nou.

Vestea a apărut pe Okaz, un ziar local online. Poliţia religioasă - care "promovează virtutea şi previne viciul" - va trebui să se asigure că nu există încălcări ale avizului venit din partea Înaltului Comitet Ulama - învăţaţi în domeniul ştiinţelor religioase, care au studiat Coranul, hadith-ul şi dreptul musulman. Ei sunt cei care şi-au asumat rolul de reprezentanţi ai comunităţii si sunt singurii consideraţi a fi adevăraţii păstrători ai credinţei. În această perioadă se va acorda o mare atenţie florăriilor şi magazinelor de cadouri, care nu vor putea vinde trandafiri roşii, ursuleţi de pluş sau alte elemente ce ar putea fi considerate o îndepărtare de la tradiţia islamică.

În ţară, poliţia religioasă este foarte activă în prevenirea infracţiunilor si devierilor de la dictatele Islamului. Dar de multe ori este acuzată de abuzuri. Printre sarcinile sale se află, de asemenea, cele prin care se verifică dacă cuplurile sunt căsătorite, dacă femeile conduc maşina şi poartă vălul corect. Prin urmare, cei care se decid să celebreze sfârşitul anului occidental în Arabia Saudită, sunt într-adevar curajoşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe