Arafat: "Dacă aveam situaţia Italiei, am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează?"

Raed Arafat
Raed Arafat (Epoch Times România)

Unii iau în „batjocură şi la mişto” situaţii serioase precum cea privind răspândirea noului coronavirus, a susţinut şeful DSU, Raed Arafat, atrăgând atenţia că există „inclusiv grupuri organizate” care fac „băşcălie” de măsurile luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului.

„Normal, fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese. Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese. Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură. Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia, am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. (…) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia, pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma”, a declarat Arafat, citat de News.ro, la TVR.

De asemenea, Arafat i-a criticat şi pe cei care i s-au plâns că li se ia temperatura la intrarea în spaţiile închise. „Nu e normal că, dacă persoana are febră, să nu intre şi să meargă, mai bine, să se consulte la un medic?”, a spus Arafat.

„Eu am crezut că memoria rămâne măcar şase luni, dar văd că memoria nici măcar două săptămâni nu rămâne”, a mai declarat şeful DSU.